Tinerii liberali învaţă (în sfârşit!) şi de la cei care le pot oferi exemple bune: Primul dintre ei, IOSIF MATULA

Tinerii liberali învaţă (în sfârşit!) şi de la cei care le pot oferi exemple bune: Primul dintre ei, IOSIF MATULA

Organizația Municipală a TNL Arad a demarat o inițiativă prin care tinerii liberali, dar și alți tineri care nu sunt membri de partid, discută periodic cu liderii de seamă ai PNL.

Astfel, tinerii liberali și-au propus ca, în fiecare lună, unul dintre liderii PNL să discute cu tinerii liberali, cu prietenii acestora, dar și cu alți tineri care își doresc să participe la aceste întâlniri, despre diferite teme politice, despre subiecte de actualitate sau despre subiecte ce țin de domeniul de activitate sau specialitate a invitatului.

O primă astfel de întâlnire a avut loc în cursul săptămânii trecute, avându-l ca invitat pe Iosif Matula, fost europarlamentar și fost președinte al Consiliului Județean Arad. Această primă întâlnire, la care au participat 35 de tineri, a avut loc în incinta cafenelei Art Cafe și fost organizată de tinerii liberali Georgiana Mihuț (foto, sus) și Tudor Curea.

„Împreună cu ceilalți colegi din Organizația Municipală a TNL Arad, ne-am propus să demarăm această serie de întâlniri pentru a oferi tinerilor ocazia de a discuta și a dezbate diferite teme, subiecte politice și alte subiecte de actualitate cu lideri ai partidului și cu alți specialiști în diferite domenii. Trebuie să spunem de la bun început că aceste acțiuni nu sunt destinate exclusiv tinerilor din PNL, pentru că ne dorim ca oricare alt tânăr, prieten sau coleg de-al unui membri TNL, să poată să participe la aceste discuții. De altfel, 11 din cei 35 de tineri prezenți la prima acțiune nu au fost membri de partid. Am pornit de la ideea că de multe ori tinerii se întreabă cum gândesc politicienii, oamenii din fruntea diferitor instituții sau persoanele importante care au reușit în domeniul lor. Ne dorim să facilităm astfel întâlnirea dintre tineri și acești oameni importanți pentru comunitate”, a declarat Georgiana Mihuț, unul dintre organizatorul primului eveniment.

În același timp, Tudor Curea (foto) a explicat de ce la prima întâlnire din această serie a fost invitat fostul europarlamentar și președinte CJA, Iosif Matula. Teodor Curea TNL Arad

„Odată ce s-a pus la cale acest demers într-una din ședințele avute în cadrul Organizației Municipale a TNL Arad, am stabilit, de comun acord cu ceilalți colegi, ca Georgiana și cu mine să ne ocupăm de primul eveniment din cadrul acestei acțiuni. Astfel, ne-am gândit că, dacă tot ne aflam în preajma zilei în care este sărbătorită Ziua Uniunii Europene, să avem ca primă temă de discuție Uniunea Europeană. Automat ne-am gândit că cel mai potrivit ar fi să-l avem ca invitat pe domnul Iosif Matula, acesta fiind cea mai potrivită persoană după cei cinci ani de zile petrecuți în Parlamentul European. Ne bucurăm și îi mulțumim acestuia încă o dată că a dat curs invitației noastre. Vă pot spune că discuțiile pe care tinerii prezenți le-au avut cu domnul Matula au fost de-a dreptul savuroase, acesta vorbindu-ne deschis despre viața sa, despre activitatea sa politică, despre activitatea sa din Parlamentul European, dar și despre ce se întâmplă în țările Uniunii Europene”, a declarat Tudor Curea.

Cei doi tineri liberali au explicat că au ales ca acțiunea să abiă loc într-o cafenea pentru ca tinerii prezenți să fie mai relaxați decât într-o sală de conferințe și să se simtă exact ca la o discuție între prieteni, la un suc și o cafea. Totodată, aceștia au anunțat că astfel de acțiuni vor avea loc lunar, dar că acestea vor fi organizate de fiecare dată de alți doi tineri liberali, dându-le tuturor posibilitatea de a se implica în acest proiect.

  1. astia nu sunt liberali sunt pedelisti

    Raspunde
  2. Felicitari pentru initiativa. Domnul Matula este o persoana foarte competenta si banuiesc ca tinerii liberali au avut ce invata de la dansul.

    Raspunde
  3. Cine ii si Tudor asta, poate ar fi bine sa se comporte mai civilizat pe unde merge… Isi face paritii de ras, părinti cu un caracter extraordinar… Domnilor de la PNL nu-l mai lasati pe Tedysor sa iasa in fata pana nu se cuminteste… Si tedy păstrează un vocabular decent

    Raspunde
    • ,,ionel draga ”defact ca fiu corecta: Ionel draga , il voi cita pe Emil Cioran ,,Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute. Tot ce pot intelege din interventia ta este ca inca nu sti pe ce drum te afli, as sugera sa iti gasesti drumul tau si sa il urmez si sa nu mai faci o pasiune din a urmari succesul sau defectele celorlati caci vei ramane pe drumul nepotrivit ca si acum si toata viata. Salveaza-te!

      Raspunde
      • Tina draga! Chiar stiu pe ce drum merg, nu cred ca il cunosti asa bine pe Tudor,asa cum il cunosc eu… Toti sunteti acum mari filozofi… INCETATI NAIBII!!!! Tara asta nu are nevoie de filozofi si de citagisti, are nevoie de oameni normali, nu de oameni care incearca sa isi faca destinele dupa unu si dupa altul, fa-ti tu propiul citat

        Raspunde
  4. Ca să-ţi pierzi capul, trebuie să-l ai. (Albert Einstein) Daca a-ti inteles ce vreau sa spun (adi si cineva) apropo numele se scrie cu litera mare adica ,,Adi” e trist ca nu stim sa ne scriem propriu nume corect. Dar nu doresc sa ma otravesc cu rautati asa ca felicit inca o data tinerii liberali pentru aceasta frumoasa initiativa.

    Raspunde
  5. Niciodata nu te ataca nimeni daca nu faci nimic important si daca nu realizezi nimic remarcabil. Din moment ce ati fost atacati inseamna ca, chiar ati facut ceva misto si ati trezit in unii invidia si frustrarea care le da probabil tarcoale de ceva vreme, deci, considerati un barometru excelent aceste „rautati”.
    Chiar a fost ceva ok, asta e confirmarea! 🙂

    Raspunde
  6. asteptam urmatorul eveniment sa fie organizat de tineretul socialist sa vedem ce fac si ei :)))))

    Raspunde
  7. Atunci cand nu faci nimic este usor sa-i condamni pe ceilalti. Pana la urma chiar nu are importanta din ce partid provin cei doi tineri, atat timp cat activitatile lor sunt pozitive si atat timp cat prin aceste activitati incearca sa-i ajute pe alti tineri. Ce daca sunt din fostul PDL? Sunt niste tineri si nu are importanta din ce partid provin, puteau sa fie din vechiul PNL sau chiar din PSD, pentru ca nu asta conteaza, ci atitudinea si comportamentul lor. Mai mult decat atat, la varsta lor inca sunt in cautarea identitatii lor politice, deci nu-i mai bagati intr-o oala sau in alta.
    Si nu in ultimul rand, nu uitati ca jumatate din tinerii „vechiului” PNL au fost tot pedelisti, migrati acum vreo 3-4 ani.

    Raspunde
  8. Probema este in felu urmator vazuta din punct de vedere neutru fara implicare politica:
    1.Daca cei ce comenteaza atata ar face macar jumatate din lucrurile bune pe care le critica la alte persoane, lumea ar fii mult mai avansata moral si financiar.
    2.Daca nu poti ajuta la ceva decat critica mai bine taci pt. ca irosesti energia celor din jur.
    3.Cei care critica un lucru, o fapta fara sa existe un motiv anume sunt cei cu frica de a face ceva faptic pt. a nu avea un esec sau mai rau nu sunt capabili de a face acel ceva.
    4.Ca sa ai dreptul sa comentezi la ceva, sa judeci pe cineva, sa nesocotesti pe cineva prin fapte sau vorbe trebuie macar sa te poti masura in mod egal cu aceea persoan sau sa ii fii superior, iar ca sa faci acest lucru trebuie sa o demonstrezi faptic.
    5. Comentariile negative demonstreaza o inferioritate sociala, de caracter, de IQ.O persoana cel putin egala sau superioara ar aprecia initiativa si energia depusa pt. a organiza ceva indiferent de natura acesteia.

    Raspunde
  9. Felicitari pentru acest eveniment. Este un lucru minunat ce faceti deoarece invatati si pe alti tineri despre politica.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.