TIR-urile au interzis astăzi în Ungaria: Ţara vecină îşi sărbătoreşte ziua naţională!

TIR-urile au interzis astăzi în Ungaria: Ţara vecină îşi sărbătoreşte ziua naţională!

TIR-urile nu au acces astăzi pe teritoriul Ungariei, în ţara vecină în data de 20 august fiind sărbătorită ziua naţională. Autorităţile de frontieră maghiare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră că, începând cu data de 19 august, ora 23.00 (ora României) până în data de 20 august, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulatie pe drumurile publice.

Poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unor control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună).

Autorităţile de frontieră au luat toate măsurile care se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.