TOȚI elevii de la acest liceu arădean au promovat examenul de bacalaureat! „Moise Nicoară” a fost din nou depășit

TOȚI elevii de la acest liceu arădean au promovat examenul de bacalaureat! „Moise Nicoară” a fost din nou depășit

Rezultatele înainte de contestații la Examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2017, s-au afișat astăzi.

Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 64,91%, mai mare decât cel de anul trecut (61,36%), deci se înregistrează un procent de 3,55% promovabilitate mai bună în cursul acestui an școlar 2016/2017. S-a înregistrat un număr de 3007 candidați înscriși, 2810 candidați prezenți, 197 candidați neprezentați, 4 candidați eliminați din examen și 982 elevi respinși.

Cele mai bune rezultate le-a obținut Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad cu 100% candidați promovați, fiind urmat de Colegiul Național „Moise Nicoară”, cu 98,85% și de Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”, unde 96,77% dintre elevi au promovat examenul. În 2016 cel mai mare procent de promovabilitate l-a avut Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” (98,40%), la o diferență foarte mică de Colegiul Național „Moise Nicoară” (98,13%).

Din promoția curentă, un procent de 71,48% din candidați au promovat Examenul de bacalaureat național, în timp ce, din promoțiile anterioare procentul de promovabilitate a fost de 32,05%.

  1. Acuma, asta nu ar însemna că elevii acelui liceu sunt neapărat și cei mai dșetepți, deși putem foarte bine aprecia și în acest fel.Dar că sunt silitor,i nu cred că ar putea cineva contrazice asta. Un sincer bravo, părinților.

    Raspunde
  2. Si ce daca? Au absolvit 12 ani de scoala intrun sistem bolnav! Nu au un minut de practica … nu au nicio experienta… habar nu au ce sa faca maideparte…. au invatat si acum vor realiza cat de degeaba a fost efortul lor… tara lui papura voda! Si acum paritii sa scoata banii pentru facultate ca doar ei nu au avut sansa… macar copilu..

    Raspunde
    • Foarte critic pe munca altora (in acest caz niste copii).De unde stii tu atotstiutorul ca parintii lor nu au studii?Decat sa critici,mai bine incurajeaza ca astia vor fii viitorul tau,cei care isi vor plati taxele sa poti avea si tu o pensie.Poate iti convine sa fie la vot si sa iti decida viitorul aia multi fara carte cumparati usor cu ulei si alte mizilicuri.halal mentalitate

      Raspunde
    • Boss… Nu prea ai dreptate… fiecare cu profilul său ! Unde a tresbuit să se facă practică s-a făcut ! Au dat și atestate în acest sens, au o calificare dar că sistemul este bolnav nu contest și că nu se pot angaja decât la multinaționale dar diferențiera se face net și pe învățătură și mi se pare normal ! Culmea , de obicei , buni practicieni sunt tot cei care ănvață bine și știu să-și dozeze timpul astfel ca practica să fie îmbinată cu hoby, dar nu au timp de baruri și să piardă timpul ! Cei care umplu zilnic barurile nu iau bacul și chiulesc și de la practică, nu știu nici meserie ! Părinții lor în caz că vin la una sau 2 ședințe cu părinții (în 4 ani!) nu pot să creadă că odrasla lor are mai multe absențe decât prezențe iar catalogul este albastru la orele de curs, indiferent de materie… părinții mergnecăjiți acasă unde au o discuție cu copiii (excesiv de șmecheri !) și nici nu mai vin în vizită pe la liceu.. că le este jenă… și rău fac ! Sunt copii buni și mai puțini buni dar ce zici de cei care merg la facultă și lucrează de noapte să facă bani să nu-și pună părinții la cheltuială ?! Copiii sunt oglinda societății..Trebuie văzute toate aspectele. Eu știu ce spun, bine că ar fi multe de îndreptat și umblat la disciplină și respect pentru că toate concură la pregătirea pt. viață asta e sigur, libertatea și faptul că li s-a ”cam urcat democrația la cap” este o altă treabă, clar sunt alte vremuri…

      Raspunde
    • Sistemul asta de care vorbești „4clase”, a dat oameni de vaza in țara noastră.

      Raspunde
  3. Intradevar in strainatate dupa 4 ani de studiat 4 materii la alegere in functie de diferentierile facute in clasa a 8 a acei copii au abilitati si au experienta ceruta de angajatori, deci au terminat 12 clase si se pot angaja ! Pe salar santos! Pentru ca au studiat exact ce trebuie…

    Raspunde
    • Te referi la scoli profesionale sau calificări post ! Unii au alt sistem, de ex.la spanioli se face până prin clasa a X-a pt cei care vor o calificare sau pt. cei care nu vor sau nu pot continua liceul urmând (cum a fost la noi pe vremuri treapta a2-a!) așa numita ”Bacheleria” și unde în funcție de profil se poate opta pt. științe exacte sau latura ”umanistă” unde se studiază materiile de profil pt. bac… Dacă finalizezi poți continua o facultate în domeniu dar existăși cealaltă posibilitate să nu-l iei și atunci e nasol de tot că nu ai o calificare să poți lucra față de cel cu 10 clase ce au optat pt. o meserie ce i-a plăcut ! Riscuri sunt peste tot, dar cert este că alegerile se fac împreună cu părinții iar când e vorba de meserie angajatorul viitor are tot interesul să ia practicanți la un anumit nivel pregătiți pt. început în laboratoarele școală ..sisstemul este aplicativ ..dar fără ..absenteism indiferent de modul de implicare a socității !

      Raspunde
  4. verificati cati dintre absolventii liceului cu promovabilitate 100 % s-au prezentat la bac

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.