Traficul feroviar între vestul și sudul țării, SUSPENDAT pentru câteva luni

Traficul feroviar între vestul și sudul țării, SUSPENDAT pentru câteva luni

Traficul feroviar între vestul și sudul țării va fi suspendat vreme de luni de zile, pe ruta Văii Jiului, în urma accidentului de sâmbătă în care o garnitură a deraiat și s-a prăbușit într-o râpă iar doi mecanici și-au pierdut viața.

Potrivit estimărilor ceferiștilor, reparațiile ar putea dura între trei luni sau jumătate de an, depinzând de cât de avariată este structura de rezistență a podului unde a avut loc accidentul feroviar.

De remarcat, că mecanicii trenului marfar cu 16 vagoane, care a deraiat în apropiere de Petroşani, anunţaseră prin staţie defecţiuni la sistemul de frânare al locomotivei, susţin surse din rândul anchetatorilor. Cei doi au murit striviţi între fiarele garniturii, după ce marfarul a ieşit de pe şine, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit într-o râpă.

Potrivit Realitatea.net, trenul de marfă a intrat cu viteză extrem de mare într-o curbă strânsă terminată cu un viaduct, iar locomotiva și cele 14 vagoane au deraiat.

Impactul a fost atât de puternic încât locomotiva, după ce a trecut podul, a intrat până la jumătate în terasamentul căii ferate. Garnitura a rupt pur și simplu podul iar vagoanele au căzut într-o râpă de la circa 15 metri înălțime.

Foto: Realitatea.net/Barbu Barbulescu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.