Traian Băsescu: „Dragi arădeni, am să mă bat încă 10 ani!” PMP LUPTĂ PENTRU ROMÂNIA!

Traian Băsescu: „Dragi arădeni, am să mă bat încă 10 ani!” PMP LUPTĂ PENTRU ROMÂNIA!

Cea mai mare onoare pe care o poți avea într-o viață de om este aceea de a fi ales Președintele țării tale.

Românii mi-au făcut această onoare, de a-mi acorda votul și încrederea lor, în două rânduri de alegeri prezidențiale: 2004 și 2009.

În cele două mandate de președinte m-am luptat pentru ca România să devină o țară puternică, să se așeze pe drumul ireversibil al modernizării, al integrării și al evoluției în structurile euroatlantice.

Condamnarea comunismului și transferul a două milioane de dosare din custodia SRI și a altor instituții în custodia CNSAS au fost gesturi cu un impact deosebit asupra parcursului țării, lupta împotriva uitării fiind o luptă pentru păstrarea identității naționale.

Este de necontestat faptul că România s-a schimbat profund în acești zece ani. Instituțiile statului au fost scoase de sub influența politicului, presa a avut toată libertatea pe care și-a dorit-o, societate civilă a cunoscut o amplă evoluție, iar justiția și-a câștigat în mod categoric independența după decenii întregi de control politic.

Mi-am îndeplinit mandatele de președinte respectând un principiu fundamental de la care nu m-am abătut niciodată indiferent de context: interesul național mai presus de interesul personal.

De multe ori însă, interesul național și interesele românilor au intrat în conflict direct cu interesele găștilor, cu interesele Sistemului care, pentru a-și proteja privilegiile câștigate până la acel moment, au încercat să blocheze reformele esențiale pentru dezvoltarea României.

Timp de zece ani m-am bătut pentru a învinge acest Sistem al găștilor extrem de bine înrădăcinat în toate instituțiile statului. Din acest motiv am fost suspendat de două ori din funcția de președinte.

Fie că vorbim despre găștile din administrație, despre cele din sănătăte, educație sau despre găștile care parazitau justiția ori serviciile de informații, cu toții își doreau o Românie slabă, o Românie îngenuncheată, o Românie prizonieră.

Lupta a fost una dificilă, iar rezistența întâmpinată de mine și de toți cei care ne-am dorit o țară cu adevărat democratică extrem de acerbă. Nu am reușit să înving Sistemul, însă, după zece ani de lupte, pot afirma cu certitudine că l-am îngenuncheat.

Pentru ceea ce simt că le datorez românilor, pentru recunoștința pe care le-o port, pentru onoarea de a le fi fost președinte, pentru susținerea pe care am primit-o de la poporul meu în cele două acțiuni de suspendare și în toate luptele în care m-am angajat pentru modernizarea statului, am să mă bat încă zece ani.

Traian Băsescu
Președintele Partidului Mișcarea Populară

basescu-pmp-banner

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.