Traseu teatral tentant, în week-end, la Arad: de la „Reunificarea celor două Corei” la „Perplex”!

Traseu teatral tentant, în week-end, la Arad: de la „Reunificarea celor două Corei” la „Perplex”!

Ca să fiți siguri că prindeți un bilet la unul dintre spectacolele propuse de teatrul arădean în acest sfârșit de săptămână, accesați platforma biletmaster.ro sau mergeţi din timp la agenția teatrului. De ce? Răspunsul vine la de reprezentanţii teatrului arădean: „Pentru că am programat două dintre producțiile noastre care aduc la rampă spiritul și aerul nou, proaspăt, în teatrul contemporan românesc: «Reunificarea celor două Corei» și «Perplex»”.

Vineri, 7 noiembrie, de la ora 19,00, textul dramatugrului francez Joel Pommerat va prinde viață, în sala Studio, în viziunea regizorală a lui Radu-Alexandru Nica. „Publicul, dispus în arenă, este martorul confruntărilor între bărbați și femei, ființe atât de diferite în acest text, încât ești aproape tentat să afirmi că fac parte din specii, dacă nu chiar din regnuri diferite. De altfel, fiecare individ este atât de diferit și este în opoziție atât de ireconciliabilă cu lumea și cu cei din jurul său, încât cu greu poate fi intuită o armonie, o reunificare, așa cum sugerează titlul. Cu toate acestea, dezideratul acesta, dorul de a nu fi singur și fără rost în lume, străbate toate aceste ființe – planete însingurate și în derivă, ce-și caută reperul”, afirmă regizorul Radu-Alexandru Nica. „Reunificarea celor două Corei” îi va aduce în scenă pe actorii Dorina Darie – Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan – Arcereanu, Carmen Vlaga – Bogdan, Zoltan Lovas, Ovidiu Crișan, Ioan Peter și Andrei Elek.

„Perplex”, de Marius von Mayenburg, este spectacolul propus pentru duminică seara, tot de la ora 19,00, dar în sala mare a teatrului. Regizorul Theodor Cristian Popescu a ales pentru această producție o distribuție formată din actorii Carmen Vlaga – Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek și Alex Mărgineanu. Scenografia poartă semnătura lui Mihai Păcurar, light design-ul pe cea a lui Lucian Moga iar coregrafia pe cea a Andreei Gavriliu. „Theodor Cristian Popescu a proiectat un spectacol menit să şocheze, dar în care să nu se ajungă la starea de şoc prin exhibarea eului regizoral, prin trucuri regizorale egoiste şi autoadmirative, la vedere, ci aproape în exclusivitate prin ceea ce fac actorii pe scenă. E cât se poate de limpede că Cecilia Donat, Carmen Vlaga – Bogdan, Andrei Elek şi Alex Mărgineanu se simt bine pe scenă, că joacă degajat, fără urmă de complexe. Că exerciţiul nicidecum uşor la care au fost supuşi le e pe plac. Că joaca le face plăcere şi că pentru reuşita ei nu fac economie nici de inteligenţă, nici de efort”, menţionează criticul de teatru Mircea Morariu.

Foto: Spectacolul „Reunificarea celor două Corei”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.