Trei adolescenţi din Afganistan, găsiţi ascunşi sub banchetele cuşetei unui tren internaţional. Încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen

Trei adolescenţi din Afganistan, găsiţi ascunşi sub banchetele cuşetei unui tren internaţional. Încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut trei adolescenţi de origine asiatică care încercau să treacă ilegal graniţa româno-maghiară, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Aceştia au fost depistaţi într-un tren la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.

„În cursul nopţii de miercuri spre joi, în jurul orei 02,30, cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră asupra unui tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti-Viena, poliţiştii de frontieră au descoperit într-o cuşetă, trei persoane ascunse sub banchete. Cei în cauză, trei adolescenţi de origine asiatică, au fost coborâţi din tren şi condusi la sediul sectorului pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, toţi trei posedând documente temporare de identitate pentru solicitanţi de azil.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit adolescenţilor actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.