Trei elevi din Tîrnova au obținut Locul I pe România la un concurs școlar

Trei elevi din Tîrnova au obținut Locul I pe România la un concurs școlar

O echipă formată din  trei  elevi de la Școala Gimnazială Tîrnova și coordonată de prof. Loredana Crișan a reprezentat cu succes județul Arad la faza națională a concursului ,,Călătoria mea interculturală”, obținând premiul I la ciclul primar.

Concursul s-a desfășurat  la Botoșani, luna trecută. Aflat la a IV-a ediție,  este cuprins în Calendarul Concursurilor Naționale finanțate de Ministerului Educației Naționale. Tema concursului „Îmi descopăr talentul – Momente importante din tradiția noastră care mi-au/îmi influențează viața!” a reunit 30 echipe din 17 județe, reprezentând peste 13 minorități (pe trei nivele: primar, gimnazial și liceal). Tema din acest an este armonizată cu programele care se derulează pe plan european pentru promovarea limbilor, tradițiilor și a culturii minorităților, a cetățeniei active, în special. Aceasta pune în evidență modul în care tânăra generație recepționează bogăția culturală a strămoșilor, modul în care o păstrează și o face cunoscută celorlalți.

Bucuria a fost și mai mare când am întâlnit elevi care nu fac parte dintr-o etnie, promovând valorile culturale și tradițiile celui de lângă ei, ceea ce înseamnă interculturalitate, concursul adresându-se minorităților etnice cu participarea  elevilor români.

Concursul ,,Călătoria mea interculturală” reprezintă un bun exemplu de multiculturalitate şi multilingvism şi contribuie într-o mare măsură atât la dezvoltarea competenţelor transdisciplinare, cât şi la dezvoltarea competenţelor social-civice ale elevilor și ale cadrelor didactice coordonatoare.

Ediția din acest an s-a încheiat cu „Parada minorităților” în Parcul Eminescu din Botoșani, eveniment care a avut un impact deosebit în comunitatea locală.

Elevii au fost foarte încântați de premiile oferite în bani de Ministerul Educației Naționale, cărți și materiale promoționale din partea Reprezentanța Comisiei Europene din România și dulciuri din partea Carrfour Botoșani.

Loredana Crișan, profesor coordonator, Școala Gimnazială Tîrnova

  1. Felicitari D-nei Profesor Crisan. Asa DA!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.