Trei persoane bănuite de infracțiuni silvice, depistate de jandarmi

Trei persoane bănuite de infracțiuni silvice, depistate de jandarmi

Efective ale Secției de Jandarmi Sebiș, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, în colaborare cu specialiști din domeniul silvic, au desfășurat, în această perioadă, acțiuni ce au avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală prevăzute de Codul Silvic.

Pe timpul unei acțiuni, desfășurată în apropierea localității Gurahonț, au fost depistate două persoane, în timp ce încărcau, într-un microbuz, lemn din specia cer, tăiat pentru foc. Acestora le-au fost solicitate documentele necesare iar, la verificări, au rezultat neconcordanțe între mențiunile din documente și materialul lemnos găsit.

Persoanele au fost identificate, acestea având domiciliul în localitatea Gurahonț, iar lemnul, în cantitate de 3,8 metri cubi, a fost dat în custodie Ocolului Silvic Gurahonț.

O altă persoană a fost depistată în zona împădurită din zona localității Roșia Nouă, în timp ce descărca, de pe un trailer, bușteni din specia fag, de diferite dimensiuni. Cei 34 bușteni, găsiți la fața locului, au lungimea între cinci și șase metri și nu erau marcați.

Persoana a fost identificat, aceasta fiind domiciliată în comuna Petriș, iar lemnul tăiat a fost dat în custodie Ocolului Silvic Săvârșin.

Având în vedere faptul că „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate” constituie infracțiune silvică, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.