TREN CU PRODUSE CHIMICE, PRĂBUȘIT într-un râu

TREN CU PRODUSE CHIMICE, PRĂBUȘIT într-un râu

Un tren cu 50 de vagoane încărcate cu hidroxid de sodiu, sare și petrol s-a prăbușit într-un râu după ce podul feroviar pe care îl traversa a cedat.

S-a întâmplat, joi, în sudul Republicii Chile. Podul construit în anul 1890 a cedat, iar șapte vagoane au ajuns în râul Toltén din Pitrufquén, situat la circa 700 de kilometri sud de capitala Santiago, a declarat Compania Căilor Ferate de Stat (Empresa de los Ferrocarriles del Estado, EFE).

Nu au fost înregistrate decese sau răniți în urma incidentului, a anunțat compania publică de cale ferată din această țară.

Inițial, compania a declarat că hidroxidul de sodiu dintr-unul din vagoane se scurge în râu, însă, ulterior, autoritatea națională pentru managementul situațiilor de urgență din Chile (Oficina Nacional de Emergencia del Ministerio del Interior, ONEMI) a „lămurit” populația. Testele de apă prelevate „păreau să nu prezinte semne de scurgeri chimice”.

Hidroxidul de sodiu, cunoscut și sub numele de sodă caustică, este un produs chimic utilizat în producția industrială chimică și de mase plastice, în fabricarea de săpun și detergenți, în prelucrarea bauxitei pentru obținerea aluminiului, în rafinarea chimică a uleiului alimentar, în sinteza unor fibre textile artificiale, în curățarea recipienților din oțel și din metal inoxidabil.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.