Tribunalul Arad a anulat o pedeapsă de 6 ani și 9 luni de închisoare, în cazul omului de afaceri Ovidiu Tender

Tribunalul Arad a anulat o pedeapsă de 6 ani și 9 luni de închisoare, în cazul omului de afaceri Ovidiu Tender

Tribunalul Arad a admis contestația la executare formulată de omul de afaceri Ovidiu Tender, anulând pedeapsa de 6 ani și 9 luni de închisoare pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Instanța i-a stabilit, pentru celelalte infracțiuni pentru care fusese condamnat, o pedeapsă de 9 ani și 2 luni închisoare. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Ovidiu Tender a solicitat recontopirea pedepselor ce i-au fost aplicate și pentru care a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare, informează Diana Dărăban, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad. Tender a invocat că, urmare a Deciziei Curții Constituționale, fapta de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani și 9 luni nu mai constituie infracțiune.

Tribunalul Arad „(…) desființează în parte hotărârile penale privitoare la petentul condamnat în ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu pe care o constată dezincriminată; descontopește pedeapsa rezultantă de 12 ani și 7 luni închisoare și repune pedepsele în individualitatea lor respectiv: 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune; 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat; 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani; 5 închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani; contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea și anume aceea de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse respectiv de 4 ani și 2 luni închisoare, petentul executând în final pedeapsa de 9 ani și 2 luni închisoare”.

De asemenea, magistrații arădeni au aplicat petentului pedeapsa complementară cea mai grea, respectiv interzicerea exercițiul drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și dreptul de a fi asociat, acționar, administrator sau beneficiar real într-o societate comercială, pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Ovidiu Tender își ispășește pedeapsa cu închisoarea în Penitenciarul Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.