Tribunalul Arad a RESPINS solicitările hackerului „Guccifer”, condamnat în SUA şi România

Tribunalul Arad a RESPINS solicitările hackerului „Guccifer”, condamnat în SUA şi România

Tribunalul Arad a respins, astăzi, cererile formulate de hackerul Marcel Lazăr Lehel de contopire a pedepselor pe care le-a primit pentru faptele sale în SUA şi România.

„Având în vedere interesul manifestat de presă cu privire la cauza „Guccifer”, vă aducem la cunoştinţă cele dispuse de Tribunalul Arad prin sentinţa penală pronunţată la data de 04.04.2017, în dosarul având ca obiect contestaţie la executare, prin care s-a stabilit că:
În baza art. 585 Cod procedură penală respinge cererea precizată şi formulată de petentul-condamnat (…) privind modificarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. (…) a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin nerecurare la data de (…).
În tem. art. 130 şi urm. din Legea nr. 302/2004 respinge cererea de recunoaştere a sentinţei penale nr. (…) a Tribunalului Districtual Statele Unite – Districtul de Est Virginia – Divizia Alexandria pronunţată împotriva petentului (…).
În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 400 lei ce reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat.
În baza art. 272 Cod procedură penală dispune virarea sumei de 130 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad.
Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 4 aprilie 2017”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de informare şi relaţii publice a Tribunalului Arad.

Condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către un judecător din Alexandria, Statul Virginia (SUA) şi la 7 ani de detenţie de Tribunalul Bucureşti, „Guccifer” a compărut anul acesta în faţa instanţei de la Tribunalul Arad, solicitând contopirea pedepselor.

Marcel Lazăr Lehel a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, oameni de stat, din showbizz şi chiar agenţi FBI. Printre victimele din SUA ale lui „Guccifer” s-au numărat inclusiv oficiali, cum a fost cazul lui Colin Powell, dar şi membri ai familiilor Bush și Rockefeller.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.