Care sunt propunerile ULAL pentru parlamentarii arădeni

Care sunt propunerile ULAL pentru parlamentarii arădeni

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad a avut o întâlnire în data de 26.05.2017 cu parlamentarii arădeni.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat o serie de propuneri. Acestea au fost:

„1. Eliminarea TVA-ului la utilităţile publice, respectiv apă rece, apă caldă, canalizare, energie termică, energie pentru prepararea hranei, salubritate. Motivam această propunere prin faptul că utilităţile publice trebuie să fie suportabile pentru toţi cetăţenii ţării, având în vedere că în acest moment aceste utilităţi au devenit un produs de lux.
2. Introducerea unui reprezentant al consumatorului în cadrul consiliilor de administraţie ale companiilor de utilităţi publice. Motivam acest demers prin faptul că trebuie să existe o transparenţă totală la serviciile de utilităţi publice care sunt în subordinea administraţiilor locale şi care sunt finanţate din bugetul local.
3. Elaborarea şi emiterea unor norme legislative privind deţinerea animalelor de companie de către proprietarii din clădirile de tip condominiu. Motivam că în acest moment este imperios necesară o reglementare de acest fel, problema animalelor de companie fiind una naţională şi care nu mai poate fi gestionata datorită numărului mare de animale de companie dar şi diferitelor specii şi râse.

Sperăm că această întâlnire să contribuie la elaborarea unor legi bune, ferme aplicabile, iar consultarea cu organizaţiilor specializate şi cu reprezentanţii consumatorilor să conducă la îmbunătăţirea cadrului legislativ”, a declarat Dorina Lupșe, președintele U.L.A.L. Arad.

 

  1. Iată, lucruri concrete, de bun-simț concentrate în câteva rânduri. Ne bucurăm că se mai găsesc din aceia ce își mai folosesc mintea din dotare pentru chestiuni ce țin de bunăstare și, culmea, implică probabil un minim efot din partea politicienilor să le ducă în parlament sau la Guvern. Unde, simulările ar trebui să confirme faptul că nu se face gaură în cer din cauză că un procent însemnat rămâne la populație. Bravo.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.