ULAL Arad: Ce trebuie să ştiţi despre taxa de reabilitare termică şi cum se recuperează banii de la Consiliul Local Municipal

ULAL Arad: Ce trebuie să ştiţi despre taxa de reabilitare termică şi cum se recuperează banii de la Consiliul Local Municipal

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad aduce la cunoştinţa arădenilor care beneficiază de reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe informaţii cu privire la taxa de reabilitare şi mecanismul de recuperare a sumelor de la Consiliul Local Municipal, atribuite prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Potrivit unui comunicat de presă al ULAL Arad, un prim pas îl constituie semnarea de către asociaţia de proprietari a unui act adiţional la contractul încheiat cu Primăria Municipiului Arad. Atenţie: „În cazul în care asociaţia nu semnează actul adiţional nu se vor demara etapele următoare şi se va trece la recuperarea cheltuielilor efectuate pentru elaborarea tuturor documentelor până în momentul refuzului asociaţiei”, precizează Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

„Hotărârea motivată a Adunării Generale a proprietarilor va fi transmisă Consiliului Local Municipal Arad înaintea emiterii Ordinul de începere a lucrărilor.

Stabilirea cotei de contribuţie la cheltuieli aferente fiecarui apartament se face în funcţie de cotele-părţi indivize din proprietatea comună.

Se va transmite de către presşdintele asociaţiei Serviciului Societăţi Comerciale de Utilităţi Publice un exemplar al tabelului cuprinzând valoarea contribuţiei fiecărui proprietar la cheltuieli de reabilitare termică.

Fiecare proprietar are obligaţia ca în termen de 30 de zile de la data comunicării de către Municipiul Arad a valorii finale a proiectului să depună la Direcţia Venituri o declaraţie fiscală privind taxa de reabilitare termică datorată.

Orice modificare a datelor cuprinse în declaraţia fiscală va fi adusă la cunoştinţa organului fiscal de către contribuabil în termen de 30 de zile de la data apariţiei modificării.

Taxa de reabilitare termică este anuală şi se stabileşte în rate egale începând cu anul în care se termină lucrările, iar plata acesteia se va face anual până cel târziu în ultima zi lucrătoare a anului pentru anul în curs.

Neplata taxei generează majorări de întârziere.

În cazul înstrăinării apartamentului, proprietarul are obligaţia achitării integrale a taxei de reabilitare termică, anterior înstrăinării”, se mai arată în comunicatul de presă al ULAL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.