ULAL Arad: „Cei de la RETIM sunt depăşiţi şi pentru că cei de aici nu au făcut ce trebuia”

ULAL Arad: „Cei de la RETIM sunt depăşiţi şi pentru că cei de aici nu au făcut ce trebuia”

Imaginile cu tomberoanele pline din Arad sunt la ordinea zilei, făcând în continuare obiectul nemulţumirii cetăţenilor.

Dincolo de deficienţele în ceea ce priveşte ridicarea gunoiului, asociaţiile de proprietari mai semnalează un aspect: Deşeurile de la multe firme (care nici măcar nu au încheiate contracte pentru salubrizare) ajung în tomberoanele de la blocuri, determinând umplerea rapidă a acestora. Oamenii spun că nu este normal şi că totul va fi şi mai grav în momentul demarării colectării selective, când asociaţiile vor avea de suferit inclusiv financiar de pe urma acestui lucru.

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad spun că vina în acest caz este a administraţiei locale, care nu a creat infrastructura necesară pentru colectarea aşa cum trebuie a gunoiului. „Iar au pus căruţa înaintea boilor. Trebuiau să creeze infrastructura mai întâi şi apoi să demareze tot acest proces. Din păcate, oraşul acesta nu este administrat. Unora nu le pasă, că vor să plece, iar pe alţii nu-i duce capul. Cei de la RETIM (n.r. – operatorul de salubrizare) sunt depăşiţi şi pentru că cei de aici nu au făcut ce trebuia”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad. Pe de altă parte, spune aceasta, există şi motive de bucurie: „Am fost sunaţi de oameni de la asociaţii, care ne-au spus, bucuroşi, că s-a ridicat gunoiul. Lucrurile încep să se mişte”, a spus preşedintele ULAL Arad.

Dorina Lupşe a mai afirmat că deşi ULAL Arad a participat la dezbaterile vizând rampele pentru gunoi din Arad, nu s-a ţinut cont de propunerile Uniunii în ceea ce priveşte o mai buna utilitate a acestora.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.