ULAL Arad DEZVĂLUIE şi o altă faţă a inundaţiilor din Micălaca: Subsolurile blocurilor, INUNDATE cu DEJECŢII! Cine RĂSPUNDE?

ULAL Arad DEZVĂLUIE şi o altă faţă a inundaţiilor din Micălaca: Subsolurile blocurilor, INUNDATE cu DEJECŢII! Cine RĂSPUNDE?

ULAL Arad atrage atenţia asupra unui alt aspect, mai puţin vizibil opiniei publice, în ceea ce priveşte inundaţiile repetate de la pasajul din Micălcaca. Este vorba despre faptul că apa inundă subsolurile blocurilor şi, în pofida numeroaselor sesizări ale asociaţiilor de proprietari, nu s-au găsit soluţii pentru ca problema să fie rezolvată odată pentru totdeauna.

„Delta” puturoasă a Aradului
„Instalaţia de canalizare, aşa cum se vede, nu face faţă situaţiilor speciale, fiecare ploaie torenţiala transformând zona într-o “deltă” puturoasă a Aradului. Se pot face tot felul de comentarii ironice însă situaţia este una foarte gravă. Subsolurile blocurilor sunt grav afectate de apa pluvială şi de dejecţiile menajere iar locatarii suportă cheltuieli de dezinsecţie, deratizare şi salubrizare a subsolurilor pentru exploatarea în conditii optime a instalaţiilor şi spaţiilor comune. Şi, după fiecare ploaie, o iau de la capăt. Să nu uităm faptul că arădenii plătesc în factura de apă şi canalizarea la preţ de apă rece şi dacă mai punem la socoteală şi pierderile, ajungem la concluzia că apa este un lux în comparaţie cu veniturile pe care le au”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Sesizări peste sesizări şi PASAREA RESPONSABILITĂŢII
Aceasta afirmă că s-au făcut nenumărate sesizări cu privire la inundarea blocurilor şi la lucrările interminabile şi de proastă calitate la instalaţia de canalizare stradală de pe străzile Alba Iulia, Zalău, Sighişoara, Ciobanului etc. „Vedem că aceste sesizari nu au avut nici un efect. Se pare că vocea arădeanului de rând este foarte slabă. Am fi curioşi dacă aceste sesizari au provocat întâlniri cu specialişti care să analizeze şi soluţioneze problema canalizării în Micălaca ţinând cont că, în urma declaraţiilor edilului Aradului, această problema s-ar rezolva în timp de două luni. Cine ar trebui să răspunda că, de mulţi ani, a fost ignorată o problemă care a creat mare disconfort cetăţenilor şi a contribuit la creşterea costurilor de întretinere ale blocurilor în urma inundaţiilor din Micălaca? Justificări de felul că vinovaţi pentru această situaţie ar fi Municipalitatea, Consiliul Judeţean sau Compania de Apă-Canal nu reprezintă decât o dovadă a pasării responsabilităţii”, a mai declarat Dorina Lupşe.

 

  1. Satmarean Floare 28 august, 2015, 8:10 am

    Primaria a primis de cativa ani ca rezolva cu inundatia de la pod dar nu s-a facut nimic acum ca vin alegerile domnul primar are nevoie de voturi si de aceea iar zice ca se rezolva . chiar sunt curioasa

    Raspunde
  2. acum ca avem si delta , siguur vom ajunge capitala culturala europeana !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.