ULAL Arad: Modificare fără rost a Legii nr. 230/2007. Nu reglementează nimic

ULAL Arad: Modificare fără rost a Legii nr. 230/2007. Nu reglementează nimic

În urma apariţiei informărilor privind modificarea Legii nr. 230/2007 de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad se afla în situaţia de a aduce la cunoştinţa asociaţiilor de proprietari unele aspecte privind această modificare, care a fost aprobată şi de către Camera Deputaţilor în ziua de marţi 21.03.2017, urmând să fie promulgată de Preşedintele României.

Această modificare crează un mare dezechilibru în relaţiile dintre proprietarii unui condominiu, în sensul în care prin textul de lege „asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor repartizate pe consumuri individuale, precum şi categoria de cheltuieli repartizate pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari, pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani”.

Subliniem: pot hotărî, această modificare a legii nefiind cu titlu obligatoriu, decizia finală rămânând la latitudinea fiecărei asociaţii de proprietari.

Este eronat, să afirmăm, faptul că sunt exceptaţi de la întreţinere copii cu vârsta de până la trei ani, întrucât aceştia nu vor fi exceptaţi de la plata cheltuielilor comune aferente numărului de persoane, care locuiesc în condominiu, doar de la cele două categorii de cheltuieli sus menţionate.

Nu înţelegem, şi credem că nu este normal că parlamentarii noştri să gândească în acest mod, în ceea ce priveşte stimularea natalităţii.

Lecturând textul legii nu putem să nu ne gândim la faptul că pentru a dobândi carnetul de şofer este obligatoriu un examen psihologic, poate că acest examen ar fi necesar şi la persoanele alese în demnităţi publice.

Cine sunt aceia care suporta cheltuielile minorilor, cu vârsta de până la 3 ani, care locuiesc la case, sau acelora care locuiesc în mediul rural?

Cunoaştem faptul că politicienii au nevoie de mai multe voturi, dar nu poţi face asistenta socială, cu forţa, pe fonduri private.

Dacă statul român doreşte, să ajute, ceea ce noi agreem şi susţinem, anumite categorii de persoane, cum ar fi: pensionari, veterani de război, familiile cu mulţi copii etc., trebuie să o facă din bugetul de stat.

Am putea propune, că sumele, ce compun cheltuielile, de la care sunt exceptaţi copiii cu vârsta de până la 3 ani, să fie suportate de iniţiatorii şi cei care au votat aceasta completare legislativă.

Considerăm această modificare de lege ca fiind neconstituţionala, profund inechitabila şi discriminatorie, având în vedere faptul că de aceasta vor beneficia doar o parte dintre minorii cu vârsta de până la 3 ani, şi anume aceia care locuiesc în unităţi imobiliare separate, care fac parte dintr-un condominiu.

Sperăm că Preşedintele României va trata şi aprecia acest proiect de modificare a Legii nr. 230/2007, la justa lui valoare.

Conducerea U.L.A.L.
Dorina Lupşe – Preşedinte

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.