ULAL şi Liga Habitat solicită înfiinţarea la tribunale a unor secţii specializate în problemele asociaţiilor de proprietari

ULAL şi Liga Habitat solicită înfiinţarea la tribunale a unor secţii specializate în problemele asociaţiilor de proprietari

Tribunalului Arad

in atentia

Colegiului de Conducere

Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad – ULAL apreciaza si considera binevenita invitatia dumneavoastra adresata public tuturor cetatenilor orasului, invitatie ocazionata de celebrarea Zilei Justitiei si, prin care, in esenta, oferiti aradenilor posibilitatea – in calitatea lor de beneficiari ai justitiei ca seviciu public – sa va comunice asteptarile, parerile si propunerile referitoare la activitatea instantelor din Arad.

Orice actiune menita sa eficientizeze organizarea si desfasurarea actului de justitie, mai ales atunci cand ea vine ca urmare a consultarilor deschise si dialogului public si legal nu poate fi decat benefica.

In acest context si din considerentele mentionate, va aducem la cunostinta urmatoarele:

  • in 2007, in baza legii 304/2004 privind organizarea judiciara, Liga Habitat (care grupeaza organizatiile similare ULAL din peste 30 de judete) solicita Ministerului Justitiei “infiintarea unor sectii specializate sau a unui complet specializat in probleme legate de organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si alte probleme locative”.
  • Ministerul Justitiei – Directia Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare, prin adresa nr. 791177/25.07.2007, confirma Ligii Habitat, in baza aceleiasi legi, posibilitatea infiintarii unor asemenea sectii sau complete specializate acolo unde acestea se impun urmare a naturii si numarului cauzelor si mentioneaza ca infiintarea lor poate ramane la aprecierea instantei locale.
  • in baza raspunsului dat de catre Ministerul Justitiei Ligii Habitat, ULAL Arad prin doamna Dorina Lupse, presedinte ULAL si vicepresedinte Liga Habitat, transmite in 2011 instantei locale o solicitare de examinare a oportunitatii si posibilitatii infiintarii in Arad a unei sectii sau a unui complet specializat in probleme legate de organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si alte probleme locative. Din pacate, solicitarea de atunci a ULAL a ramas fara raspuns.

Asa cum am subliniat la inceput, apreciem deschiderea reala de care astazi dati dovada, invitatia dumneavoastra fiind pentru noi un prilej deosebit si un moment oportun de a reitera solicitarea privind examinarea posibilitatii infiintarii in Arad a unei sectii sau a unui complet specializat in problematica asociatiilor de proprietari. Argumentele, din punctul nostru de vedere, ce pledeaza pentru infiintarea unei sectii sau a unui complet specializat raman aceleasi ca in 2007/2011 cu mentiunea ca astazi aceste argumente ne par mai presante ca oricand. Argumentele se regasesc in anexa “Solicitarea Ligii Habitat”. Totodata, va anexam si raspunsul Ministerului Justitiei din 2007 dat “Solicitarii Ligii Habitat”.

In spiritul unei bune colaborari,
Cu respect,

Dorina Lupse
Presedinte ULAL Arad
Vicepresedinte Liga Habitat

Notă: Titlul articolului aparţine redacţiei.

ulal1 ulal2

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.