Ultimele MODIFICĂRI ale programului de FINANȚARE NERAMBURSABILĂ acordată FIRMELOR nou-înființate  (GALERIE FOTO)

Ultimele MODIFICĂRI ale programului de FINANȚARE NERAMBURSABILĂ acordată FIRMELOR nou-înființate  (GALERIE FOTO)

Puteți obține o finanțare nerambursabilă de maxim 200.000 de lei pentru achiziția de echipamente tehnologice, utilaje, instalații, mobilier, echipamente IT, autoutilitare, licențe, website-uri, brevete, mobilier, spații comerciale, servicii de consultanță sau formarea profesională a angajaților.

Programul „Start-up Nation- România” se adresează IMM-urilor care au fost înființate după 30 ianuarie 2017. Vă reamintim că, începând din luna februarie, antreprenorii sunt scutiţi de costurile de înmatriculare a unei entități la Registrul Comerţului. Eliminarea, de la 1 februarie 2017, a taxelor percepute de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la constituirea unei entităţi, fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) este prevăzută în Legea nr. 1/2017, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Astăzi, începând cu ora 14.00, la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, Corpul M, cu participarea Secretarului de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, şi a Secretarului de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, a avut loc o sesiune de informare având ca temă Programul „Start-up Nation- România”. Celor prezenți li s-au adus la cunoștință ultimele modificări ale programului ce stimulează antreprenoriatul.

Programul se finanţează din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene, având ca obiectiv principal dezvoltarea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-rilor, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Perioada de înregistrare a proiectelor va fi la începutul lunii mai, derulându-se pe durata a 15 zile lucrătoare.

Condiția de elibilitate este ca proiectul să aibă minimum 50 de puncte, maximul fiind de 100 de puncte. În situația în care vor fi prea puține societăți înscrise, se vor alege cele care au obținut peste 50 de puncte. În cazul în care există foarte mulți agenți economici înscriși, evaluarea proiectelor se va face în funcție de punctajul obținut.

Am fost prezenți la evenimentul organizat de Centrul de Formare Profesională al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad și vă prezentăm, schematic, mai jos, detalii importante legate de acest proiect:


Dacă aveți întrebări: http://www.aippimm.ro/categorie/programe/

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.