Un arădean, șef interimar la SRI

Un arădean, șef interimar la SRI

După ce George Maior și-a anunțat demisia din fruntea SRI, Serviciul Român de Informaţii are acum un nou director.

Florian Coldea, prim-adjunctul directorului George Maior, a fost numit şef interimar al instituţiei, până în momentul în care autorităţile vor desemna un înlocuitor pentru Maior.

Florian Coldea s-a născut în anul 1971, în comuna Târnova, într-o familie de agricultori. După absolvirea Liceului industrial nr. 11 (în prezent Grupul Școlar „Csiky Gergely“) din Arad, a urmat cursurile Facultății de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București, pe care le-a absolvit în anul 1996. Ulterior, a urmat și cursuri de pregătire pe profil antiterorist și de informații, în țară și străinătate. Coldea este general de informaţii, iar din august 2005 a ocupat funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații.

După absolvirea facultății, a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informații, deținând o serie de funcții de conducere. În perioada 1996-2005, el a participat la o serie de misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate pe profil antiterorist în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

În perioada răpirii celor trei jurnaliști români în Irak (2005), numele lui a fost vehiculat de presa centrală ca fiind unul dintre cei care conduceau operațiunile de recuperare a acestora, alături de generalul SIE Adrian Isac. Potrivit informațiilor furnizate de presă, el s-a deplasat în timpul crizei la Ambasada României din Bagdad și a supervizat transportul jurnaliștilor români la vila SRI-ului.

Coldea a mai fost şef interimar al SRI şi în perioada 20 iulie – 4 octombrie 2006, după demisia lui Radu Timofte şi înainte ca George Maior să fie numit şef.

Foto: sri.ro

  1. urmeaza MRU premier si Falca ministru. Aaa si era sa uit: Bibart Calin prefect la Arad

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.