Un NOR DE PRAF SAHARIAN este aşteptat deasupra României

Un NOR DE PRAF SAHARIAN este aşteptat deasupra României

O masă de aer încărcată cu particule de praf din Sahara va trece deasupra țării noastre, în zilele de vineri şi sâmbătă, însă meteorologii dau asigurări că românii nu au de ce să îşi facă probleme.

În afară de faptul că oamenii şi-ar putea găsi maşinile murdare din cauza prafului roşiatic, norul saharian nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor sau a plantelor, a afirmat un reprezentant al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru Ziare.com.

Norul de praf din nordul Africii a afectat, în ultimele zile, mai multe ţări din Europa, unde au fost emise alerte de poluare. Nu este şi cazul României, susţin specialiştii meteo, întrucât ţara noastră se află la extremitatea acestei mase de aer. Potrivit specialiștilor, concentraţiile particulelor de praf vor fi destul de reduse la noi.

Acest fenomen este normal pentru perioada de primăvară, când circulaţia maselor de aer dinspre Sahara este mai activă decât în restul anului.

Printre cele mai afectate ţări se numără Marea Britanie şi Franţa. În Londra, maşinile, clădirile şi străzile au fost acoperite de un strat consistent de praf roşiatic, depunerea acestuia fiind favorizată şi de precipitaţiile din weekend-ul trecut.

Fenomenul a putut fi observat și de parizieni, dar și delocuitorii Amsterdam-ului şi Bruxelles-ului. Pentru că aceste particule de praf în cantităţi importante prezintă riscuri pentru sănătate, autorităţile britanice au emis o alertă de poluare pentru mai multe zone ale Regatului Unit.

Sursa: ziare.com

  1. La noi praful Saharian este permanent. Praful de pe masini, de pe haine si din casele noastre este favorizat de idolenta functionarilor care nu baga in seama santierele deschise pretutindeni. Cym sa nu fie praf atunci.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.