Un fost șef al CIA avertizează că SUA vor ABANDONA România în urma unei înțelegeri între Putin și Trump

Un fost șef al CIA avertizează că SUA vor ABANDONA România în urma unei înțelegeri între Putin și Trump

Odată cu instalarea administrației Trump la Casa Albă, soarta României ar putea să se schime dramatic.

Potrivit lui Michael Morell, fost director al CIA, preşedintele rus Vladimir Putin, va încerca să obţină un acord cu Donald Trump care să blocheze sistemele antirachetă ale NATO din România şi Polonia, precum şi anularea sancţiunilor impuse Rusiei.

„Vladimir Putin are o miză pe termen lung. Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu preşedintele Donald Trump care să producă un acord prin care Statele Unite să elimine sancţiunile occidentale impuse (Rusiei – n. red.) din cauza crizei din Ucraina şi acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România şi Polonia, în schimbul unui efort militar comun împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Siria”, a avertizat Michael Morell, într-un interviu acordat publicaţiei digitale americane The Cipher Brief.

De remarcat, că Donald Trump și-a arătat deja nemulțumirea în ceea ce privește sumele cheltuite de SUA pentru a-și apăra aliații, renunțarea la scutul anti-rachetă de la Deveselu și la cel din Polonia mulându-se perfect pe intențiile de a face economie în domeniul militar ale președintelui american.

Implicațiile unei asemenea renunțări vor fi majore pentru estul Europei, care va reintra (unele țări au făcut-o deja!) în sfera de influență a Rusiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.