Un geamantan cu cannabis trimis din Ibiza la București, via Nădlac

Un geamantan cu cannabis trimis din Ibiza la București, via Nădlac

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost prinși ridicând de la o firmă de transport un colet cu cannabis expediat din Ibiza.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală i-au reținut, joi, pentru o perioadă de 24 de ore pe Răzvan Octavian I. şi Alexandru Leonard A. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internațional de droguri de risc.

„În perioada octombrie – noiembrie 2017, inculpatul Răzvan Octavian I. a procurat de pe teritoriul Spaniei cantitatea de 1.593,1 g cannabis  pe care a transportat-o până la punctul de lucru al unui supermarket din localitatea Santa Eularia, Ibiza, de unde a expediat-o, la data de 1 noiembrie 2017, pe cale rutieră în România, ambalată într-un geamantan tip troler, destinatar fiind inculpatul Alexandru Leonard A. La data de 12 noiembrie 2017, geamantanul a fost transportat cu un autovehicul, fiind introdus în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În cursul zilei de ieri, Răzvan Octavian I. și Alexandru Leonard A. s-au deplasat împreună la punctul de lucru al unei societăţi de transport din zona Gării de Nord, de unde Alexandru Leonard A. a preluat geamantanul mai sus menționat și l-a transportat până la o adresă din sectorul 6 al municipiului București. În perioada în care Alexandru Leonard A. a așteptat predarea coletului, Răzvan Octavian I. a rămas în apropierea acestuia, supraveghind zona și asigurându-se că nu sunt urmăriți.

Cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.