Un italian a vrut să iasă din ţară cu două kilograme şi jumătate de cannabis! (VEZI FOTO)

Un italian a vrut să iasă din ţară cu două kilograme şi jumătate de cannabis! (VEZI FOTO)

Două kilograme şi jumătate de cannabis au fost confiscate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad şi poliţiştii de frontieră din Nădlac de la un cetăţean italian care încerca să iasă din ţară folosindu-se de un document fals.

„La data de 27 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au depistat un bărbat, cetăţean italian, care încerca să iasă din ţară, călătorind într-un autocar împreună cu o femeie, cetăţean român, şi folosind un document de identitate fals. Existând suspiciuni asupra bărbatului, o echipă comună a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi a Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac a efectuat un control amănunţit sub scaunele din autocar pe care stăteau bărbatul şi femeia care îl însoţea. Astfel, au fost descoperite patru pachete învelite în folie de staniol, iar în bagajul de cală al celor doi a fost găsit încă un pachet asemănător. În pachete erau 2,5 de kilograme de substanţă de culoare verzuie, cu miros înţepător, susceptibile a fi cannabis”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Drogurile au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, care continuă cercetările, sub coordonarea Biroului Teritorial Arad al DIICOT.

Cetăţeanul italian este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor deţinere de droguri de risc, scoatere din ţară de droguri de risc, fără drept, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals. Acesta a fost prezentat magistraţilor, care au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.