Un MEDIC ROMÂN a fost declarat PERSONA NON GRATA în Irlanda

Un MEDIC ROMÂN a fost declarat PERSONA NON GRATA în Irlanda

Un chirurg român a fost declarat PERSONA NON GRATA în Irlanda și a primit ordinul de a anunţa Consiliul Medical dacă se mai întoarce vreodată în această țară.

Medicul fusese angajat în urma unui interviu telefonic la Spitalul Our Lady’s Children. La scurt timp după ce şi-a început activitatea acolo, colegii au sesizat o serie de nereguli în modul cum acesta își desfășura activitatea.

Spitalul a deschis o anchetă în ceea ce-l privește pe medicul român în luna octombrie 2014, anchetă la care acesta a refuzat să se prezinte. Ba mai mult, chirurgul le-a transmis anchetatorilor că nu are „nimic de declarat în legătură cu activităţile din Irlanda” şi că nu se va mai întoarce niciodată în această ţară.

Bărbatul a fost găsit vinovat de mai multe nereguli medicale, printre acestea numărându-se faptul că nu a putut să ia notiţe medicale corecte şi nu a putut solicita teste de rinichi, electroliţi şi uree pentru un copil, a contaminat câmpul steril din sala de operaţii după ce a atins halatul unui coleg, a obţinut consimţământ parental pentru un tip greşit de operaţie de hernie pentru un copil.

Decizia personalului de la Spitalul Our Lady’s Children a fost confirmată de tribunal şi publicată miercuri. Consiliul Medical l-a găsit vinovat de slabe performanțe profesionale, după ce a adus un pacient şi familia sa într-o unitate de chirugie, existând risc de infecţie și a pus 11 condiţii, ce îl împiedică pe medicul român să mai lucreze nesupravegheat timp de doi ani, dacă reuşeşte să se mai angajeze în Irlanda.

Foto: healthyblackmen.org

  1. Cred ca ne-ar fi facut un mare bine Irlandezii,daca ar veni si in spitalele din Romania,sa faca putina disciplina si ordine cred ca ne închidea spitalele dk vedeau ce conditii infecte avem..

    Raspunde
  2. Eate doar o usctura din padurea scolii facute pe spaga, asta nu inseamna ca nu avem medici buni ba chiar unii sunt foarte buni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.