Un preot a REFUZAT să ÎNGROAPE o FEMEIE SĂRACĂ până nu a primit 1000 de lei

Un preot a REFUZAT să ÎNGROAPE o FEMEIE SĂRACĂ până nu a primit 1000 de lei

Un preot din România a refuzat să facă slujbă de înmormântare pentru o femeie săracă până familia ei a făcut rost cu greu de 1000 de lei.

Este vorba de Preotul Rusalim Durnea din Zimbor, județul Sălaj, care a așteptat ca soțul femeii decedate să-i ofere 1000 de lei, datoria pe care o avea familia față de biserică.

Un cioban din sat s-a oferit să îi ofere preotului 500 de lei pentru înmormântare dar a fost refuzat.

Într-un final, sătenii s-au mobilizat și au strâns banii pentru a o îngropa pe femeie, iar preotul va fi anchetat de către Episcopia Sălajului.

„Am luat legătura cu preotul din Zimbor, Durnea Rusalim, care mi-a spus că nu a avut tăria să prezinte situaţia socială a familiei Arghisan în consiliul parohial din Zimbor şi, în consecinţă, a acţionat după ordinul consiliului parohial. Preotul îşi asumă toată acţiunea pe care a săvârşit-o. Tot preotul mi-a spus că suma de 1.000 de lei va fi înapoiată familiei Arghisan. Cred că acest lucru este cel mai important. În continuare vom cerceta situaţia şi vom vedea dacă se impun şi alte măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, Claudiu Nechita.

Sursa Bn24.ro

chitanta-bor-799x478

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.