Un MARE producător de la Hollywood, oaspetele Consiliului Judeţean Arad

Un MARE producător de la Hollywood, oaspetele Consiliului Judeţean Arad

Consiliul Judeţean Arad (CJA) a fost astăzi gazda unui oaspete deosebit: Andrea Iervolino, producător de film şi antreprenor, considerat cel mai bun producător italian de film din istoria cinematografiei şi una dintre cele mai puternice personalităţi de la Hollywood.

Vizita celebrului producător a fost organizată de preşedintele fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a făcut o prezentare a judeţului Arad şi a discutat cu celebra vedetă despre modul în care Aradul ar putea deveni atractiv pentru industria cinematografică.

„Parteneriatul dintre administraţie şi mediul universitar este prioritar. Consiliul Judeţean apreciază şi susţine dezvoltarea instituţiilor arădene de învăţământ superior care, la rândul lor, sunt ambasadori ai Aradului, ai arădenilor, în lumea întreagă. Iar atunci când Universitatea ne cooptează în proiecte benefice comunităţii, suntem onoraţi să acodrăm sprijinul nostru şi să ne implicăm”, a declarat preşedintele CJA.

„Înfiinţarea unui studio de cinematografie pentru studenţi şi realizarea unui film despre municipiul şi judeţul Arad sunt doar două dintre proiectele pe care UVVG Arad doreşte să le realizeze în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad şi cu domnul Andrea Iervolino. Principalele repere ale acestui film vor fi Cetatea Aradului, Castelul şi Grădina Botanică «Pavel Covaci» de la Macea”, a declarat prof. univ dr. Aurel Ardelean.

„Andrea Iervolino reprezintă un model pentru noi toţi, de perseverenţă, curaj şi dăruire, este un om care dăruieşte şi se dăruieşte pe sine comunităţii din care face parte. Este de o generozitate şi o modestie extraordinară. Ne bucurăm că am reuşit să aducem în Arad, astăzi, o personalitate deosebită şi un model pentru studenţii noştri. Vom avea proiecte comune şi vă pot spune că am început deja discuţiile pentru o producţie cinematografică ce se va filma în Arad”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.