Un stat din UE a luat o DECIZIE RADICALĂ. Este PRIMA ȚARĂ DIN LUME care a adoptat această lege. Despre ce este vorba

Un stat din UE a luat o DECIZIE RADICALĂ. Este PRIMA ȚARĂ DIN LUME care a adoptat această lege. Despre ce este vorba

Una din cele mai mari țări din UE a luat o decizie radicală, care va avea un impact benefic asupra mediului înconjurător. Este primul stat din lume care a adoptat o asemenea lege.

Autoritățile din Franța au adoptat o lege care prevede interzicerea utilizării veselei de unică folosință din plastic. Această decizie a fost luată ca urmare a consultărilor cu ecologiștii și pentru a lupta împotriva efectelor încălzirii globale, care a dat peste cap temperaturile și fenomenele meteo din ultimii ani.

Astfel, potrivit noii legi, farfuriile, lingurile, furculițele, cuțitele și paharele din plastic vor fi interzise începând cu anul 2020. Până atunci companiile trebuie să epuizeze stocurile și să găsească metode pentru a le înlocui cu veselă realizată din materiale biodegradabile.

Această lege nu a fost primită numai cu aplauze. Foarte multe voci spun că această măsură va avea un impact negativ asupra economiei, la fel cum a fost și anul trecut, după ce a fost interzisă comercializarea pungilor de plastic de unică folosință.

Sursa: CNN

Foto: arhivă

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.