„Unde punem calu’ ?” – Aceasta este întrebarea… la CLM

„Unde punem calu’ ?” – Aceasta este întrebarea… la CLM

În cadrul ședinței publice extraordinare a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi, cele mai spinoase subiecte au fost salarizarea funcționarilor din Primărie, modificarea repartizării excedentului bugetar și… locul unde vor fi puși caii ce îi vor plimba pe arădeni cu trăsurile.

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul local al PNL Bogdan Boca și Geanina Pistru, fost consilier, privind regulamentul de desfășurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad a ridicat o serie de probleme. Liderul grupului PSD-ALDE din CLM, Beniamin Vărcuș, a avut o intervenție în care a spus că locul de staționare al cailor, care potrivit proiectului va fi în fața Filarmonicii, nu este unul potrivit deoarece animalele de talie mare fac multă mizerie. De asemenea, Vărcuș a spus că ei se vor abține de la vot până când regulamentul va fi revizuit și îmbunătățit.

Bogdan Boca a vorbit despre avantajele unui asemenea transport cu trăsuri în Arad, dând exemple alte orașe, precum Viena, unde acesta se bucură de un mare succes. Boca susține că și la evenimente precum Zilele Aradului cetățenii s-au plimbat cu trăsurile trase de cai puse la dispoziția lor de către organizatori, motiv pentru care a dorit să le ofere acest serviciu pe tot parcursul verii și primăverii, atât timp cât vremea de afară o va permite. Consilierul local a declarat că indiferent unde vor staționa caii, problema „mizeriei” nu se va rezolva, așadar nu are sens schimbarea locului stabilit în proiect.

Proiectul de hotărâre a trecut, fiind votat de 14 consilieri, șase abținându-se de la vot.

Acesta va intra la transparență și poate fi studiat și aici: Regulament trasuri.

  1. E foarte romantic sa te plimbi cu trasura. Probabil.
    Doar ca: desi romii de la ingrijirea strazilor iubesc caii, sigur nu vor fi fericiti sa stea mereu la coada callului cu matura si farasul pe toata linia de trasura.
    Doi: Nu-i sigur ca trebuie inceput cu calul sa-i facem concurentza fostei metropole, poate incepem cu cofetariile si scolile care educa cofetari.
    trei: nu am nimic impotriva cailor, nici a trasurilor , nici a vizitiilor, dar se poate o masina electrica deschisa, nepoluanta care face ”la pas” turul orasului
    si sa le dea si umbrelutza de soare (decat sa stea ”Polaris” dupas cal…

    Raspunde
  2. dupa ce transformi zonaC sa fie zonaB si numai stii cum sa spargii banii pe care ii strangi de la fraieri iti vin tot felul de idei trasnite, avem nevoie de o centura care sa ocoleasca aradul in totalitate, avem nevoie de o infrastructura mai buna, drumuri si legaturi noi, voi sunteti depasiti de situatie si nu stiti ce sa faceti

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.