UNDE S-A AJUNS! Ungurii AU DEZARMAT 40 de poliţişti croaţi şi AU SECHESTRAT un tren cu 1000 de refugiaţi

UNDE S-A AJUNS! Ungurii AU DEZARMAT 40 de poliţişti croaţi şi AU SECHESTRAT un tren cu 1000 de refugiaţi

Autoritățile maghiare au sechestrat vineri seara un tren care aducea refugiați din Croația, i-au dezarmat pe cei 40 de polițiști croați care îi însoțeau pe refugiaţi și l-au arestat pe mecanicul de locomotivă, a anunțat șeful Forțelor pentru Situații de Urgență.

„Incident grav de graniță”, așa au catalogat evenimentul autoritățile maghiare. Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că „transportul a ridicat suspiciunea unei treceri frauduloase a graniței”.

Trenul avea la bord între 800 și 1.000 de imigranți.

Totuși, polițiștii ungari nu au fost luați prin surprindere de sosirea trenului. O echipă a televiziunii maghiare aflată la fața locului a filmat mai multe autobuze cu care maghiarii erau pregătiți să-i preia pe refugiați.

În ceea ce-i privește pe polițiștii croați dezarmați, deocamdată autoritățile nu știu cum să procedeze mai departe, transmite corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas. Cel mai probabil, ei vor fi lăsați să plece.

Informațiile rămân însă contradictorii. Croația susține că niciun polițist al său nu a fost dezarmat în Ungaria, în timp ce Budapesta susține că nu a știut de venirea trenului, autoritățile nefiind notificate în prealabil, așa cum s-a întâmplat în cazul altor transporturi, și de aceea a procedat la sechestrarea vagoanelor în localitatea Magyarboly.

Sursa: Digi 24, Foto: captură youtube

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.