Unii arădeni rămân CU GUNOIUL ÎN DRUM. Ce spun reprezentanţii Polaris M Holding

Unii arădeni rămân CU GUNOIUL ÎN DRUM. Ce spun reprezentanţii Polaris M Holding

Arădenii riscă să rămână cu deşeurile vegetale în faţa porţilor dacă nu respectă regulile de colectare a deşeurilor menajere, informează Polaris M Holding, într-un comunicat de presă.

„Din păcate, odată cu venirea toamnei, societatea noastră se confruntă cu câteva probleme pe segmentul de colectare a sacului galben, marea majoritate a inconvenientelor fiind generate de cetăţenii care utilizează sacii primiţi de la SC Polaris M Holding SRL special pentru deşeuri reciclabile în scopul încărcării lor cu frunze sau deşeuri vegetale rezultate în urma curăţirii grădinilor şi spaţiilor verzi. Societatea noastră îşi rezervă dreptul de a nu colecta sacii galbeni încărcaţi cu alte tipuri de deşeuri decât cele care sunt inscripţionate pe saci, respectiv ambalaje tip PET, deşeuri de hârtie, mase plastice. Situaţia se impune cu atât mai mult cu cât legea privind obligativitatea colectării separate a deşeurilor (Legea nr. 99 din 2014), act care completează Legea salubrizării, şi-a intrat pe deplin în drepturi. Ca atare, SC Polaris M Holding SRL îi roagă insistent pe toţi beneficiarii serviciului de salubritate să folosească pubelele din dotare, containerele pentru colectarea selectivă şi sacii galbeni distribuiţi gratuit pentru categoriile de deşeuri corespunzătoare. Societatea noastră solicită, de asemenea, utilizatorilor serviciului de salubritate să nu abandoneze deşeurile din ambalaje de hârtie sau carton lângă containerele de tip iglo, ci să le amplaseze în containere (cele de culoare albastră, deşeurile necesitând a fi pliate în acest sens)”, se arată într-un comunicat de presă al Polaris M Holding.

Şi de vină, şi cu reclamaţii!
Deşi nu respectă regulile de colectare a deşeurilor, arădenii se plâng societăţii că nu li se ridică gunoiul.

„Situaţii de genul celor prezentate mai sus îngreunează activitatea societăţii noastre de colectare selectivă a deşeurilor. SC Polaris M Holding ţine să precizeze faptul că angajaţii societăţii nu vor mai ridica sacii galbeni în care s-au adunat alte tipuri de deşeuri, în pofida sesizărilor venite tocmai din partea celor care nu respectă destinaţia acestora, pentru a nu crea un scurt circuit în activitatea de colectare şi transport selectiv al deşeurilor municipale, plângerile pentru neridicarea sacilor galbeni neconformi nefiind onorate de către unitatea noastră”, a subliniat Ciprian Tripa, directorul Polaris M Holding Arad.

De remarcat, că SC Polaris M Holding SRL adună lună de lună aproximativ 150 de tone de deşeuri reciclabile. „În sacii galbeni, imprimaţi cu desenul produselor ce urmează a fi colectate, cetăţenii Aradului care domiciliază în cartierele de case sunt rugaţi să depoziteze deşeurile reciclabile: hârtie, carton, ambalaje de plastic, PET, doze de aluminiu, deşeuri din plastic, tetrapak etc.”, a mai spus Ciprian Tripa.

Trebuie spus că, la fiecare colectare, arădenii vor primi, gratuit, de la SC Polaris M Holding, alţi saci galbeni.

  1. Selectativi-le voi daca vreti sa mai scoateti un ban. Eu tot timpul arunc gunoiul unde nu trebuie.

    Raspunde
  2. Eu selectez gunoiul menajer, dar si angajatii companiei il amesteca am vazut personal.
    Daca ei nu respecta atunci cum vor sa respecte cetatenii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.