Universitatea „Aurel Vlaicu”, parteneră într-un proiect ce vizează integrarea în muncă a persoanelor cu tulburări psihice

Universitatea „Aurel Vlaicu”, parteneră într-un proiect ce vizează integrarea în muncă a persoanelor cu tulburări psihice

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, este parteneră în proiectul „KA2 SPSM – Angajabilitate în Europa – Sănătate publică şi sănătate mintală: nevoi urgente de formare, integrare socială, angajabilitate”, informează prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Potrivit sursei citate, proiectul, ce are o durată de 36 de luni (01.09.2014 – 31.08.2017) , are un buget de 35.996 de euro, din care se sunt finanţate întâlniri transnaţionale, seminarii de formare, producţii intelectuale, conferinţe.

„Prima reuniune transnaţională din cadrul proiectului are loc în aceste zile la Geneva, în Elveţia, reuniune la care participă partenerii din proiect: Trajets, din Elveţia; CRP Sante, din Luxemburg; Article 23, din Belgia; Agapsy, din Franţa şi UAV, din România. La reuniunea care se încheie în data de 22 februarie, universitatea arădeană este reprezentată de prof. univ. dr. Gabriela Kelemen, coordonatorul proiectului, şi prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, coordonatorul ştiinţific al proiectului”, a declarat Ramona Lile, citată de Agerpres.

În continuare, rectorul UAV a precizat că obiectivul principal al proiectului îl constituie „îmbunătăţirea abilităţilor şi practicilor părţilor interesate în vederea anjajării”, adică îmbunătăţirea practicii profesioniştilor pentru a ajuta integrarea socială şi ocupaţională pe piaţa forţei de muncă a persoanelor care suferă de tulburări psihice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.