Unul dintre participanții Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene, în vizită la UVVG Arad

Unul dintre participanții Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene, în vizită la UVVG Arad

Profesorul universitar dr. Sandra Evans din cadrul Universităţii din Tübingen (Germania) a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

La invitaţia conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Sandra Evans a vizitat, miercuri, universitatea arădeană, mai exact campusul universitar, institutul de Ştiinţe ale Vieţii şi laboratoarele de curs.

Prof. univ. dr. Sandra Evans a participat în această perioadă la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europene, organizată la Arad de Consiliul Judeţean şi Primăria Arad, parteneri ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În cadrul vizitei efectuate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Sandra Evans a avut o întrevedere, în Sala de Conferinţe din Campusul Universitar cu prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prorectori, decani şi cadre didactice, unde a fost prezentată buna colaborare cu Universitatea din Tübingen de-a lungul anilor.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, i-a prezentat oaspetelui importanţa anului Centenar pentru Universitatea a cărui patron spiritual este Vasile Goldiş, corifeul Marii Uniri, iar prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, a subliniat realizările UVVG în domeniul cercetării ştiinţifice.

 „A fost o oportunitate deosebită să cunosc investiţiile realizate în Campusul Universitar și impresionanta activitate a facultăților, într-un moment spontan. Am fost primită cu multă ospitalitate de preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi de doamna rector,  prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. În cadrul vizitei, am aflat mult mai multe despre puternica cooperare care există cu Universitatea din Rottenburg și Tübingen, dar și cu regiunea Tübingen. Sper să revăd întreaga delegație a Universității de Vest «Vasile Goldiș» în luna iulie, când va vizita Universitatea din Tübingen”, a declarat prof. univ. dr. Sandra Evans.

„Am participat, alături de domnul președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, invitați fiind de Consiliul Județean Arad, la Adunarea Regiunilor Europene, unde am avut parte de lucrări deosebit de importante și interesante și de un briefing al președinților de consilii județene din euroregiune. Totodată, în cadrul acestei conferințe am cunoscut-o și am invitat-o la noi pe doamna profesor Sandra Evans, având în vedere relația veche a Universității noastre cu Universitatea din Tübingen, bunele relații de colaborare, vizitele avute de dânșii la Universitatea noastră, Consiliul Județean și Primăria Arad, precum și vizita pe care urmează să o efectuăm în luna iulie a acestui an la Tübingen”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Parteneriatul academic încheiat cu Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai prestigioase Universităţi din Europa, fondată în anul 1477, a început în urmă cu mai mulţi ani, în urma căruia studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” au realizat stagii de practică în Clinicile Universităţii Tübingen din Germania.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.