Urmăriţi general şi internaţional, depistaţi la frontieră

Urmăriţi general şi internaţional, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat patru bărbaţi, căutaţi de autorităţile din România, Germania şi Bulgaria, pe numele lor fiind emise mandate europene de arestare şi de executare a pedepsei cu închisoarea.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat,  luni, în jurul orei 01.00, pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Andrei T., în vârstă de 19 de ani, din judeţul Mureş,pasager într-un autoturism marca Volkswagen.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către Judecătoria Alba Iulia, un mandat de arestare pentru săvârşirea  infracţiunii de complicitate la furt calificat. Tânărul avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Daniel L., în vârstă de 32 de ani.În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile germane, un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei.

La acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Adrian S., în vârstă de 38 de ani.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Tânărul are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 6 luni.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat, duminică, în jurul orei 11.00,  pentru efectuarea formalităţilor la frontieră cetăţeanul bulgar Rafi V., în vârstă de 27 de ani.

Cu ocazia realizării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui Rafi V. era emis, de către autorităţile bulgare, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, care au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Mureş şi Arad pentru luarea măsurilor legale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.