USR Arad îi solicită primarului să spună câte controale s-au efectuat pentru verificarea calității proiectului „Regenerare Urbană”

USR Arad îi solicită primarului să spună câte controale s-au efectuat pentru verificarea calității proiectului „Regenerare Urbană”

USR Arad îi solicită primarului să facă public numele dirigintelui de șantier care este responsabil de lucrările aferente „Regenerării Urbane”, precum și câte controale s-au efectuat pentru verificarea calității acestui proiect.

„Cel mai «valoros» proiect de investiții derulat în acest an de municipiu Arad, al așa zisei Regenerări urbane, ascunde sub masca unui nume care promite, multe borduri, precum și aceleași lucrări de calitate îndoielnică cu care deja ne-am obișnuit”, afirmă reprezentanții USR Arad.

În opinia USR Arad, regenerare urbană autentică înseamnă „redesenarea spațiilor publice ale orașului, în special în zona cartierelor, acolo unde se simte mai mult nevoia, pentru a le apropia de standardele civilizației moderne. Cetățenii trebuie să redevină principalii beneficiari ai noii infrastructuri, prin construirea de zone pietonale, de spații verzi, de zone destinate activităților de petrecere a timpului liber”.

„În contrast cu accepțiunea modernă a termenului, administrația locală vede în regenerarea urbană un simplu demers de înlocuire a bordurilor, de asfaltare a unor străzi și refacere a trotuarelor. Nimic nou nu apare în cartierele unde locuiesc arădenii, cu excepția unor locuri de parcare, ici și colo. Pentru cele 20 de milioane de euro pe care le-am împrumutat anul trecut, nu vom avea deloc mai multe spații verzi sau zone pietonale, în general condiții mai bune de viață”, mai precizează reprezentanții USR Arad.

„Lipsa cronică a calității lucrărilor publice în municipiul Arad o regăsim și în ce privește Regenerarea Urbană. Am prezentat recent cazul bordurilor așezate acum trei luni, care au fost distruse de constructori anul acesta. Nu departe, asfaltul proaspăt așezat a fost spart și refăcut. Patul de beton al bordurilor care delimitează carosabilul este insuficient și de proastă calitate. Pe lângă risipă, ne doare faptul că lucrările sunt făcute aproape în totalitate de mântuială, că cetățenii sunt obligați să suporte luni în șir disconfortul șantierelor. Poate că ar fi prea mult să cerem actualei administrații o soluție modernă și contemporană în schimbul celor 20 de milioane de euro pe care le vom rambursa în anii care urmează. Cu toate acestea, cerem calitate. Îl rugăm pe primar să facă public numele dirigintelui de șantier care este responsabil de lucrările aferente Regenerării urbane, precum și câte controale s-au efectuat pentru verificarea calității acestui proiect”, punctează Răzvan Anghel, vicepreședintele USR Arad.

  1. Locuiesc de peste 30 de ani pe aleea Răsăritul zona blocurilor 21 a,21- b,21 c dar așa mizerie ca acum n-a fost niciodată.O singură rampă de colectare a deșeurilor pentru multe blocuri,agenți economici etc.duce la depozitarea deșeurilor în jurul rampei,de unde curenții de aer împrăștie peste tot hârtii,pungi
    de polietilenă,alte gunoaie,pe zona verde,pe trotuare peste tot.Primăria, prin voci autorizate a promis acum doi ani că va rezolva problema prin amplasarea a încă trei rampe în zonă. Ne-a mințit.n-a făcut-o! Trotuarele sunt praf,pline de spărturi,gropi,reprezentând un pericol pentru locatarii din zonă. Eu cred că această zonă de locuit,construită în anii 80 prin îndesire,nu figurează deloc pe harta primăriei Arad.Le facem cunoscut că trăim,suntem vii și ne plătim cu conștiinciozitate impozitele și taxele datorate statului,deci și autorităților locale! Așa că avem unele așteptări de la planul de regenerare urbană.Și noi suntem oameni,cetățeni egali în indatoriri și drepturi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.