USR Arad: Indiferența autorităților locale se dovedește încă odată criminală

USR Arad: Indiferența autorităților locale se dovedește încă odată criminală

Al doilea cetățean a murit în acest an pe trecerea de pietoni de lângă Liceul Național de Informatică (Iuliu Maniu). Deși USR Arad a cerut în repetate rânduri Primăriei să ia măsuri (semaforizare, marcaje, denivelări, semnalizare luminoasă), nimic nu a fost făcut pentru apărarea vieții pietonilor și copiilor, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Salvați România.

Nu mai puțin de cinci sesizări au fost înaintate de USR către autorități (Primăria și Consiliul Local Arad), referitoare la necesitatea stringentă de a implementa măsuri pentru protejarea pietonilor, în special în vecinătatea unităților de învățământ. Vorbim de semnalizare luminoasă suplimentară, de marcaje de avertizare, de limitatoare de viteză și de semafoare, se mai arată în comunicat.

Sesizată deopotrivă prin aceste adrese, Poliția Rutieră a comunicat că „în perioada 2013-2018 … a făcut demersuri atât la administratorul drumului, în speță Primăria Municipiului Arad, cât și în cadrul Comisiei de Sistematizare a Circulației, pentru montarea de limitatoare de viteză înainte de trecerile pentru pietoni, cât și de semafoare electrice destinate pietonilor, în special în zona unităților de învățământ din municipiul Arad”. Reacția Primăriei este cunoscută.

Indiferența autorităților locale se dovedește încă odată criminală. Nu vorbim de o mașină care a lovit o groapă sau de gunoiul care ne deranjează pe străzi, vorbim de vieți pierdute, de familii afectate iremediabil. Orașul nostru este condus de oameni indiferenți și lipsiți de responsabilitate, nimeni nu ia măsuri, specialiștii nu sunt ascultați, iar banii sunt cheltuiți total aiurea. Aradul este plin de semafoare fără rost, care nu dirijează traficul, precum cele de pe calea Romanilor sau din Aradul Nou. Unde este nevoie de ele, nu le găsim, iar consecințele sunt tragice. Dacă un stadion demolat mai poate fi construit, dacă un ștrand părăsit mai poate fi resuscitat, dacă centrul orașului mai poate fi renovat, o viată pierdută reprezintă o tragedie care nu mai poate fi reparată. Cu atât mai mare este vina celor responsabili, în frunte cu primarul și Consiliul Local. Cât mai trebuie să așteptăm ca aceștia să își facă datoria, să aibă grijă de oraș și de viața cetățenilor?, a declarat Stan Ion, vicepreședinte al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.