USR: „Singura cale de ieșire este o reformă profundă a tuturor structurilor statului”

USR: „Singura cale de ieșire este o reformă profundă a tuturor structurilor statului”

Filiala arădeană a Uniunii Salvați România a salutat, într-o conferinţă de presă, intrarea în Parlamentul României, pe listele USR Arad, a lui Adrian Wiener, care a obținut un mandat de senator și a lui Sergiu Vlad, care a obținut un mandat în Camera Deputaților.

„Ambii sunt persoane care au demonstrat capacitatea de a performa în plan profesional și totodată au dovedit o conduita implicată și onestă. Au ales să intre în viața politică pentru a aduce un suflu nou, pentru a schimba modul în care sunt abordate problemele cetățenilor, considerând politica o obligație fața de semeni, nu fața de propria persoană.

Suntem conștienți de imensa responsabilitate pe care aceste mandate o așaza pe umerii noștri. Timp de 27 de ani, actuala clasă politică, reprezentată majoritar în prezent de PSD si de PNL, a avut drept principal interes satisfacerea propriului aparat de partid, a celor dependenți material de partid, fără să adreseze în mod real problemele cetățeanului de rând. În consecință, viața politică a fost dominată de practica bunului plac, de lipsa transparenței decizionale, iar asumarea responsabilității a fost înlocuită cu căutarea țapilor ispășitori.

Trăim astăzi într-o țară incapabilă să facă fața nevoilor propriilor cetățeni, cu o administrație politizată, ineficientă și coruptă. Singura cale de ieșire este o reformă profundă a tuturor structurilor statului, alături de un proces de selecție riguroasă și de profesionalizare a celor care fac parte din aceste structuri. Fără un stat modern și funcțional vom continua să stam la cozi pe centură, vom avea infecții în spitale, vom distruge stadioane și vom plăti sevicii publice scumpe și de proastă calitate”, au arătat reprezentanţii USR Arad într-o conferinţă de presă.

„Ca parte a unui nou partid parlamentar, USR Arad se va implica 100% în acest proces de schimbare, inclusiv prin activitatea celor doi parlamentari ai săi. Pe lângă aceasta, în plan local vom cenzura acțiunile nedemocratice ale partidelor care compun Consiliul Local și în același timp vom colabora cu toți cei care sunt de bunâ credință și pun cetățeanul mai presus de interesul personal. Alături de aceștia vom construi structuri de oameni care gândesc la fel, care împărtășesc aceleași principii și valori, astfel încat Aradul și România se vor schimba odată cu noi, pas cu pas, zi de zi”, au mai precizat reprezentanţii USR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.