USR vine în sprijinul agenţilor economici: Primăria poate verifica direct la Registrul Comerţului

USR vine în sprijinul agenţilor economici: Primăria poate verifica direct la Registrul Comerţului

Reprezentanții USR Arad au depus o serie de observații și amendamente, în cadrul dezbaterii publice organizate marți pe marginea noului Regulament de desfăşurare a activităţilor comerciale și a piețelor din municipiu.

„Birocrația stufoasă și ineficientă reprezintă un defect al structurilor publice nedezvoltate, rămase în urmă. Pentru a veni în sprijinul administrației locale şi a agenţilor economici din Arad, USR înaintează o serie de măsuri concrete. Dintre acestea amintim propunerea ca verificarea obligației de plată privind impozitele și taxele locale să se facă automat de către aparatul intern al Primăriei, fără a mai solicita comerciantului să prezinte un certificat de atestare fiscală, document care este eliberat tot de Primărie. De asemenea, tot ce ține de prezentarea dovezilor de la Registrul Comerțului (ORC) ar trebui să fie eliminat din obligațiile comerciantului, deoarece Primăria poate verifica direct la ORC acest gen de informații, despre orice agent economic”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

„Dorim modernizarea administrației locale, de aceea este foarte important să centrăm astfel de Regulamente pe nevoile şi priorităţile agentului economic. Un comerciant trebuie să aloce timp pentru business-ul propriu, nu pentru drumuri şi cozi la ghișee. Nu are nevoie să plătească taxe degeaba pentru hârtii care atestă informaţii pe care Primăria le poate verifica pe gratis, din oficiu. Cu un simplu calculator se poate răspunde la această necesitate de a cunoaşte situația datoriilor privind taxele și impozitele. Poate că prevederile din Regulament au fost o scăpare, dar situaţia se poate îndrepta. Sperăm ca administrația să preia propunerea noastra, împreună cu celelalte 14 formulate și depuse în cadrul dezbaterii”, a declarat Florin Stana, care a participat la dezbatere din partea USR.

  1. da este o idee ,de ce sa mai stam la cozi si sa mai si platim de doua ori cand este la indemana celor interesati sa poata verifica toate datele…gasesc absolut corecta acesta idee-propunere sau amendament ce-o fi…cand vor unii mai si..gandesc ,ceea ce nu poate fi decat in beneficiul nostru al tuturor….acesta solutie insa se poate extinde si la persoanele fizice care doresc sa vanda o masina ori sa o trnsfere in programul RABLA…..unde se cer tot felul de date aiurea,in timp ce politia sau cei interesati scapa din vedere tocmai alte date cu mult mai importante in stapanirea situatiei operative…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.