VATICANUL îşi dezvăluie SECRETELE: 3000 de MANUSCRISE vor fi FĂCUTE PUBLICE

VATICANUL îşi dezvăluie SECRETELE: 3000 de MANUSCRISE vor fi FĂCUTE PUBLICE

Vaticanul, micul stat înconjurat de sute de ani de mistere şi controverse, îşi face publice unele din cele mai bine păzite secrete.

Biblioteca Apostolică Vaticană conţine zeci de mii de manuscrise, precum şi desene, scrisori şi notiţe ale unor importante personalităţi care au marcat cursul istoriei, cum ar fi Michelangelo sau Galileo.

Biblioteca Vaticanului a fost înfiinţată în anul 1451, iar din cele peste 80.000 de manuscrise, un număr de 3.000 vor fi făcute publice.

Aceste scrieri valoroase, care conţin informaţii interesante cu privire la religie, istorie, artă şi chiar şi despre viaţa Lui Iisus Hristos, vor putea fi „răsfoite” virtual şi gratuit, pe site-ul oficial al Vaticanului.

Statul Papal colaborează cu o firmă japoneză, care până în anul 2018 va pune la dispoziţia publicului, în format electronic, manuscrisele. În ceea ce priveşte restul documentelor, ar fi nevoie de cel puţin 15 ani pentru a le transforma în format digital şi de importante finanţări, obiective care sunt în planul Vaticanului.

vatlib3 01vatlib

 

Sursa: theeventchronicle.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.