VESTE BUNĂ: Activitatea firmelor va fi suspendată de ANAF doar în cazul unor nereguli repetate

VESTE BUNĂ: Activitatea firmelor va fi suspendată de ANAF doar în cazul unor nereguli repetate

ANAF trebuie să combată evaziunea fiscală, fără să cadă în extrema opusă.

Prim ministrul Victor Ponta a intervenit în scandalul public generat de controalele ANAF, informează deputatul Dorel Căprar, într-un comunicat de presă. Premierul a subliniat faptul că ANAF trebuie să combată evaziunea fiscală, fără să cadă în extrema opusă şi să ia măsuri foarte dure împotriva unor agenţi economici care fac greşeli mai puţin grave.

„Era nevoie de o intervenţie a prim ministrului în această problemă, pentru că mulţi agenţi economici s-au speriat de valul de ştiri cu privire la controalele ANAF. Premierul Ponta a propus ca măsura suspendării activităţii unei companii să poată fi luată doar dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 lei, altfel se plăteşte doar amendă. Atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dacă se plăteşte o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Activitatea unei firme va fi suspendată doar dacă aceste nereguli se repetă. Modificările vor fi operate de Guvern în această săptămână sau cel mai târziu săptămâna viitoare”, a declarat Dorel Căprar.

„Cred că sunt măsuri de bun simţ, care vor linişti agenţii economici. De altfel, Victor Ponta a explicat că nu micii întreprinzători sunt problema, ci marii evazionişti. Din păcate, foarte multe informaţiile prezentate public nu au fost adevărate, există o campanie nejustificată împotriva eforturilor de a reduce evaziunea fiscală. Potrivit datelor oficiale, în primul trimestru al acestui an, controalele ANAF au adus o creşterea cu 25% a numărului de societăţi care folosesc case de marcat. Noul Cod Fiscal propune măsuri foarte curajoase de reducere a fiscalităţii, dar acest program trebuie dublat de creşterea gradului de colectare. Un mediu economic sănătos presupune taxe şi impozite suportabile pentru agenţii economici, dar pe care să le plătească toată lumea. Dacă un agent economic lucrează fără să îşi plătească obligaţiile, el face concurenţă neloială celor care sunt corecţi şi îşi respectă obligaţiile faţă de stat. Este normal să semnalăm eventualele abuzuri comise de ANAF, dacă există, dar nu să avem o campanie împotriva acestei instituţii. Din păcate, mulţi politicieni care au adâncit criza economică şi care nu au avut nici o soluţie pentru mediul de afaceri din România, vin acum să acuze lupta împotriva evaziunii fiscale. Este o atitudine populistă şi iresponsabilă, care are un singur scop: să deturneze atenţia de la beneficiile incontestabile aduse de programul de relaxare fiscală. Dacă în calitate de parlamentari şi miniştri aceşti oameni nu au făcut nimic pentru mediul economic sau l-au împovărat cu creşterea TVA de la 19% la 24% şi nu au făcut nimic pentru reducerea evaziunii fiscale, ar trebui să aibă bunul simţ şi să tacă”, a mai spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad.

  1. incercati sa dregeti busuiocul?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.