Veste bună pentru românii care primesc TICHETE DE MASĂ. Le-a crescut valoarea!

Veste bună pentru românii care primesc TICHETE DE MASĂ. Le-a crescut valoarea!

Valoarea unui tichet de masă a crescut începând cu această lună, însă, acest lucru nu-i va ajuta prea mult pe cei care beneficiază de aceste bonuri valorice.

Valoarea unui tichet de masă s-a majorat la 9,57 lei, însă, odată cu ea au crescut și preţurile mărfurilor alimentare.

Conform datelor Ministerului Muncii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă, rezultată prin înmulţirea ultimei valori indexate a tichetului de masă (9,41 lei) cu indicele creşterii preţurilor de consum la mărfurile alimentare (1,017%), este acum de 9,57 lei.

Legea prevede indexarea semestrială a valorii nominale a unui tichet de masă cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte prin înmulţirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creşterii preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru şi nivelul mediu al aceluiaşi indice pe penultimul semestru.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.