Veste INCREDIBILĂ pentru șoferi! SCAPĂ DE O TAXĂ INUTILĂ!

Veste INCREDIBILĂ pentru șoferi! SCAPĂ DE O TAXĂ INUTILĂ!

Nemulțumirile transportatorilor și ale celorlalți șoferi care dețin un autovehicul legate de valoarea mare a taxei de răspundere civilă auto (RCA) le-au dat de gândit parlamentarilor, care vor acum să-i scutească de la plata anumitor taxe.

În acest sens, la Parlament s-a depus un act normativ prin care se cere eliminarea taxei RCA pentru acei posesori de mașini care au încheiată și o asigurare de tip CASCO.

„Dacă proprietarul mașinii încheie o poliță de tip CASCO atunci acesta nu mai are nevoie și de RCA, întrucât prima asigurare este suficientă pentru a acoperi pagubele survenite dintr-un accident. Nu este normal ca omul să plătească două asigurări pentru aceeași mașină”, a declarat inițiatorul legii deputatul PMP Petru Movilă.

Acesta solicită, totodată, ca asigurarea auto obligatorie să fie suspendată atunci când autovehiculul este imobilizat, din diverse cauze, cum ar avarierea sau dacă este reținut de organele competente ale statului. Plata va fi suspendată pe toată perioada în care autovehicolul nu este în stare de funcționare.

„Dacă omul are mașina în service sau este în imposibilitatea de a o folosi din cauze juste, atunci de ce să plătească asigurare? Mașina respectivă nu are cum să producă accidente sau alte daune altor șoferi, căci este îmobilizată. Nu trebuie să plătească pentru că mașina sa stă pe dreapta”, a mai precizat Movilă.

În prezent, românii plătesc RCA sau CASCO și dacă nu folosesc mașinile, întrucât legea îi obligă să facă acest lucru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.