VESTE PROASTĂ pentru ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE: Trebuie SĂ DEA STATULUI ROMÂN 5,5% DIN SALARIU!

VESTE PROASTĂ pentru ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE: Trebuie SĂ DEA STATULUI ROMÂN 5,5% DIN SALARIU!

Românii din străinătate sunt obligați, din 2016, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite statului român o contribuţie de 5,5% din salariul minim realizat, informează mai multe portaluri de ştiri.

Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestru. În caz contrar, românii din străinătate vor suporta rigorile legii iar sancţiunile nu sunt dintre cele mai blânde.

Noile reglementări prevăd că persoanele care nu au rezidență în România sunt obligate să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS. Începând din 2016, acestea nu vor mai fi co-asigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate.

Surse: onlinereport.ro, jurnalmm.ro, iubesc-romania.ro

  1. Sunteti dobitoci?

    Raspunde
  2. Dobitocilor noi contribuim la aceste taxe în tara în care trăim și suntem asigurați în adevăratul sens al cuvântului, în timp ce în România, contribuind și plătind toate taxele și impozitele, la stat te lasă să mori chiar dintr-o raceala banală. Abțineți -va!

    Raspunde
  3. Niște ipocriți

    Raspunde
  4. Si daca nu o sa plătesc ce o sa îmi faca? O sa mă pupe undeva , nu plătesc nimic statului roman,nu dau nici un leu celor 588 de putori din coducere.

    Raspunde
  5. Multa,,multa muie trimit statului romin din Austria,,,,,,,,,,,,,,

    Raspunde
  6. pe Statul Romin il intereseaza cite taxe platim noi aici,,,,,,,,,nu,,nu ill intereseaza,,,,,asa nu o sa ma intereseze nici pe mine,,,,sa platesca mai putin salariile politicienilor ,,,,atunci poate are si Statul Romin destui banii

    Raspunde
  7. O tara se financiaza prin taxele si impozitele pe care le impune, este normal si corect nu sunt contra lor, dar cei ce muncim in strainatate platim impozitul pe venit in tara unde locuim , deci vom fi dublu impozitati si nu mi se pare corect, apoi cei ce am plecat din Romania nu am facut-o din placere, ci datorita politicilor aplicate de catre guvernanti, care nu au reusit sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent. Majoritatea celor ce am parasit Romania am lasat familii , prieteni , relatii ,practic totul , pe noi cine ne despagubeste pentru ceea ce am pierdut sau am lasat un urma? Apoi la consulatul din Madrid spre exemplu o fotocopie compulsata: 30€(care la orice institutie spaniola este gratuita), un certificat de inscriptie consulara 50€ s.a.m.d. Deci preturile pornesc de la 30€ in sus, cred ca impozitele noastre sunt destul costisitoare. Parerea mea este ca ar trebui sa va axati mai mult in a crea posturi de munca cu salarii digne pentru ca romanii sa nu mai fie nevoiti sa plece din tara. Aplicati polítici care sa favorizeze intrprinzatorii mici si mijlocii, sa incurajeze tinerii cu initiativa si dornici sa-si deschida propriul negot, sa atrageti investitori etc.. stiti dumneavoastra mai bine ce trebuie sa faceti.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.