Vezi aici cât costă kilogramul de carne de miel în piețele din Arad!

Vezi aici cât costă kilogramul de carne de miel în piețele din Arad!

Arădenii pot cumpăra carne de miel din pieţele municipiului sau din supermarketuri. În pieţe un kilogram de miel (carcasă) se vinde cu 25 de lei, în timp ce în localităţile din judeţul Arad se vinde cu 12 sau 13 lei kilogramul de miel în viu. În Piața Catedralei, un kilogram de organe de miel se vinde cu 15 lei.

Ca în fiecare an, în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşte, medicii veterinari acţionează pentru protejarea sănătăţii şi respectarea intereselor consumatorilor, prin activitatea specifică de monitorizare şi control a siguranţei alimentelor şi a sănătăţii animalelor.

Astfel, în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia.

La nivelul judeţului Arad există cinci centre de sacrificare a mieilor. Acestea sunt în Caporal Alexa, Hălmagiu, Şiclău, Mişca şi Curtici. În municipiul Arad sacrificarea mieilor este coordonată de SC TOP SA. Mieii se vând atât în Piaţa Mihai Viteazul cât şi în Piaţa Catedralei.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.