VICTORIE în lupta pentru salvarea Parcului Eminescu: A fost ANULATĂ LICITAŢIA pentru studiul de fezabilitate

VICTORIE în lupta pentru salvarea Parcului Eminescu: A fost ANULATĂ LICITAŢIA pentru studiul de fezabilitate

Societatea civilă din Arad a câştigat bătălia pentru Parcul Eminescu. Astfel, conform unui extras de pe SEAP, municipalitatea a anulat licitaţie pentru studiul de fezabilitate aferent construirii unei parcări în parc.

„Chiar dacă nu a făcut nici un anunț public în acest sens, Primăria Arad a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate aferent transformării parcului Eminescu într-o parcare. Atașat vă redăm un extras de pe SEAP, unde această licitație figurează în prezent ca anulată”, se arată într-un comunicat de presă al grupului de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”.

Totuşi, se atrage atenţia că „este o victorie foarte importantă a arădenilor în lupta pentru salvarea parcului. Dar nu este finalul acestei lupte”.

„Anularea licitației este doar una din cele două solicitări transmise către Primărie de grupul de inițiativă „Salvați Parcul Eminescu” pentru a avea garanția că acest proiect nu se va realiza. Cea de a doua solicitare, cea mai importantă de altfel, este cea de anulare a amendamentelor ilegale la PUZ-ul pentru zona protejată a orașului. În opinia noastră, fără anularea respectivelor amendamente pericolul transformării parcului în parcare poate oricând să reapară!”, se atrage atenţia în comunicatul de presă.

„Le mulțumim tuturor arădenilor care au crezut că prin implicare civică putem câștiga această luptă și îi asigurăm că ne vom continua acțiunile până când vom avea garanția finală că Parcul Eminescu va rămâne parc”, se mai arată în comunicat.

Demersul civic pentru salvarea Parcului Eminescu este susținut de Alternativa Civică, Asociația Pro Urbe, Mișcarea Arădeană, Respiră Verde, Galeria Oldart, Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică, Asociația „Miloș Cristea”, Asociația Krysallis, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad şi ULAL Arad.

anulare_licitatie

  1. Ura si la Filarmonica, facem asta pentru viitorul nostru primar Cluti , traiasca vodca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.