VIDEO/ Asta SCHIMBĂ tot ce ai ştiut despre IISUS!

VIDEO/ Asta SCHIMBĂ tot ce ai ştiut despre IISUS!

Joseph Atwill, un expert în Biblie din SUA, afirmă că a făcut o descoperire cel puţin controversată cu privire la Iisus Christos.

Potrivit acestuia, creştinismul nu a început ca o religie, ci ca un instrument de propagandă scornit de romani pentru a calma spiritele evreilor din Palestina, mai mereu pe picior de război cu cuceritorii latini.

Joseph Atwill a declarat că a observat un tipar în timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului I. Expertul vorbeşte despre zeci de paralele între viaţa lui Iisus din Noul Testament şi cea a împăratului roman Iulius Cezar.

De aceea, Atwill susţine că biografia lui Iisus a fost construită după biografia împăratului roman Iulius Cezar.

„Nu vreau să fac rău creştinilor, însă este important pentru cultura noastră. Evreii din Palestina, care aşteptau întoarcerea războinicului Mesia, erau o constantă sursă de insurecţie violentă în timpul primului secol. Când romanii au rămas fără metode convenţionale de oprire a revoltelor, au apelat la războiul psihologic. Atunci a fost inventată povestea unui Mesia paşnic”, a spus Joseph Atwill, citat de Daily Mail.

  1. Nici macar nu ii logica presupunerea acestui „cercetator”.
    1. Daca romanii voiau sa stapaneasca Ierusalimul si sa inabuse revoltele evreilor, le distrugea templul si tot ce tinea de traditia lor si ii potolea rapid ( asa au si facut putin mai tarziu ) .
    2. Daca voiau ceea ce presupune acest „cercetator” romanii apelau la liderii religiosi evrei, si astfel imbratisatu toti aceste credinte si se potoleau evreii cu revoltele. Dar nu a fost asa pentru ca Iisus a fost rastignit tocmai de liderii religiosi evrei ale vremurilor respective.
    3. Daca voiau sa manipuleze nu pretindeau ca ucenicii lui Isus i-au furat trupul.
    4. Miscare crestina dupa invierea lui Isus a fost mereu progonita de stapanirea roman, daca era ceva inventat de ei, atunci o sustineau, sau macar erau indiferenti..
    Asa ca nu tine maniularea asta masonica, care incearca sa-L elimine pe Iisus din istorie.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.