VIDEO/ ATAC ARMAT în centrul Parisului: 12 persoane AU MURIT

VIDEO/ ATAC ARMAT în centrul Parisului: 12 persoane AU MURIT

Capitala Franței a fost zguduită, miercuri înainte de prânz, de un atac terorist soldat cu cel puțin 12 morți și patru răniți.

Atacul a avut loc la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi a fost comis de persoane mascate, care au anunţat că îl „răzbună pe profet”. Asta după ce, la ora 12.12, publicația posta, pe contul de Facebook, un desen care îl infăţişează pe Al Baghdadi, liderul grupării Statul Islamic.

Al Baghdadi

Autorităţile franceze au decretat imediat alertă teroristă la cel mai înalt nivel în Paris şi îi caută pe atacatori.

Toate redacţiile, magazinele şi lăcaşurile de cult sunt păzite de Poliţie la această oră. „Niciun act barbar nu va putea  niciodată să oprească libertatea presei. Suntem o ţară unită, care va răspunde şi bloca aceste acțiuni”, a scris președintele francez Francois Hollande, pe Facebook.

„Trei criminali (se află) la originea atacului sângeros comis miercuri împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo”, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, la finalul reuniunii de criză de la Palatul Elysée.

Se face totul pentru „neutralizarea cât mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar”, a declarat ministrul, care nu a oferit precizări cu privire la rolul diverselor persoane implicate.

Efective importante din cadrul Poliţiei centrale, Poliţiei prefecturii Parisului şi din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitatea Internă au fost mobilizate. În total, aproape 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine sunt pe posturi pentru misiuni de ordine publică şi pentru căutarea autorilor atentatului de la redacţia revistei.

„Doi bărbaţi cu cagule pe feţe au intrat în clădire şi au deschis focul. (…) Vorbeau perfect limba franceză şi afirmau că sunt din reţeaua Al-Qaida”, a declarat, potrivit L’Umanité, caricaturista Corinne Rey (Coco).

Până la acest moment nu există nici o revendicare a atentatului.

https://www.youtube.com/watch?v=coV44CENkTo

Foto: time.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.