VIDEO/ Dacă Pământul s-ar opri din rotație, totul ar fi APOCALIPTIC!

VIDEO/ Dacă Pământul s-ar opri din rotație, totul ar fi APOCALIPTIC!

Dacă te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotația sa, acum, un om de ştiinţă britanic vine cu un scenariu apocaliptic.

Un astfel de fenomen ar lansa totul de pe Pământ pe o traiectorie balistică cu o viteză de aproximativ 1.670 de kilometri pe oră, iar impactul ar fi catastrofal.

Michael Stevens explică cum cei mai mulţi oameni ar muri într-un mod groaznic. „Imediat tot ceea ce nu era pe Pământ şi nu era în siguranţă la poli ar continua să se mişte. Totul ar fi aruncat spre est cu 1.100 de mile pe oră (1.770 kilometri pe oră -n.red.). Corpul tău va deveni imediat un glonţ de calibru 9 inchi”, spune Stevens.

Cei care ar supravieţui într-un fel sau altul, ar trebui să facă faţă unor rafale de vânt atât de puternice precum cele din apropierea unei explozii nucleare. „Numai frecarea, cauzată de oprirea Pământului, va interacţiona cu aceste vânturi şi s-ar produce incendii masive şi eroziuni de neimaginat”, continuă omul de știință.

Câmpul magnetic al Pământului ar înceta să mai existe, iar Terra ar fi ţinta unor cantităţi mortale de radiaţii ionizante.

Pământul ar deveni o sferă perfectă, iar oceanele lumii s-ar redistribui, inundând multe zone ale Terrei.

Foto: natgeotv.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.