VIDEO/ INCIDENT la Casa Albă de Ziua Recunoștinței: Un bărbat ÎNFĂȘURAT ÎNTR-UN STEAG AMERICAN a escaladat gardul

Un bărbat a fost reținut de polițiști în Statele Unite după ce a escaladat gardul Casei Albe şi a intrat pe peluză. Incidentul s-a petrecut la ora locală 14.45 (21.45, ora României), în timp ce preşedintele american Barack Obama sărbătorea Ziua Recunoştinţei împreună cu familia, anunţă Secret Service.

Bărbatul reținut a fost identificat sub numele Joseph Caputo. Înfășurat în steagul american, intrusul a escaladat gardul în partea de nord a complexului prezidențial.

Acuzaţii de natură penală au fost formulate împotriva sa, iar unitatea de elită a poliţiei a închis temporar reşedinţa prezidenţială.

Securitatea Casei Albe a fost consolidată în urma unui incident foarte mediatizat în care un alt bărbat a reuşit să sară gardul şi să pătrundă în sediul preşedinţiei, înarmat cu un cuţit.

Fosta directoare a Secret Service, Julia Pierson a fost nevoită să demisioneze, anul trecut, în urma mai multor incidente în domeniul securităţii care au avut loc atât la reşedinţa prezidențială, cât şi în timpul unor vizite ale lui Barack Obama.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.