VIDEO/ O rachetă NASA a explodat la lansare

VIDEO/ O rachetă NASA a explodat la lansare

O rachetă Antares a explodat, marţi, la câteva secunde după decolarea din statul american Virginia. Racheta construită şi lansată de Orbital Sciences Corp a decolat având la bord o încărcătură destinată Staţiei Spaţiale Internaţionale. Incidentul i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință, cu atât mai mult cu cât racheta fusese lansată cu succes în alte patru misiuni anterioare. Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Acesta este primul accident de când NASA s-a reorientat către operatori privaţi pentru a livra rezerve şi echipamente pe Staţia Spaţială Internaţională.

Verificările făcute de NASA au arătat că pagubele sunt limitate la rachetă şi rampa de lansare, nicio persoană nefiind rănită de explozia rachetei, potrivit oficialilor, citaţi de Reuters. Încărcătura distrusă în urma incidentului include o capsulă spaţială Cygnus cu 2.293 de kilograme de alimente şi diverse echipamente.

Acţiunile companiei Orbital Sciences au scăzut, după incident, cu 12,74%.

Orbital Sciences a precizat: „Am confirmat că tot personalul este în siguranţă. Nu avem răniţi în urma operaţiunilor de azi”.

Cygnus trebuia să rămână pe orbită până la 2 noiembrie după care să se deplaseze către Staţia Spaţială, unde astronauţii urmau să o prindă cu un braţ robotic şi să o ataşeze la Stația Spațială Internațională.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.